Belföld

2010.03.27. 14:51

Cozma-ügy - Újból előzetesben három gyanúsított

A másodfokon eljáró bíróság ismét előzetes letartóztatásba helyezett három embert a Cozma-gyilkosság ügyében garázdasággal gyanúsítottak közül, akiknek a fogva tartását a múlt héten pénteken szüntették meg.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az enyingi és a két pécsi férfit a rendőrség szombat reggel visszavitte a büntetés-végrehajtási intézetbe. Az első fokon eljáró veszprémi bíróság a Cozma-ügyben csoportosan elkövetett garázdasággal gyanúsított emberek közül ötnek nem hosszabbította meg az előzetes fogva tartását, hanem szabadlábra helyezte őket. (A rendőrség a Cozma-ügyben az emberölést és a garázdaságot külön vizsgálja.)

A rendőrség korábban valamennyiük előzetes letartóztatásának a fenntartását kérte, illetve ezt indítványozta az ügyészség is. Az elsőfokú határozatok ellen fellebbezett az ügyészség, s a másodfokon eljáró megyei bíróság pénteken újból elrendelte a 34 éves enyingi R. István, valamint a 25 éves K. Róbert és a 28 éves K. Henrik pécsi lakosok előzetes letartóztatását.

A Cozma-üggyel összefüggésben összesen 13-an vannak előzetes letartóztatásban, egy gyanúsított más bűncselekmény miatt jogerős börtönbüntetését tölti, egy pedig eddig is házi őrizetben volt. A bűnügynek összesen 27 gyanúsítottja van. A rendőrség öt személyt gyanúsít az emberölésben való részvétellel. A nyomozók a sárbogárdi R. Sándor gyanúsítják a tavaly február 8-ai halálos szúrással – írja a naplo-online.hu.

Ezek is érdekelhetik