Belföld

2010.03.26. 15:40

Megkezdődött a Molnár Oszkár ellen indított per tárgyalása

A keresetlevél ismertetésével pénteken megkezdődött a Molnár Oszkár edelényi polgármester ellen indított polgári peres eljárás a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróságon.

MTI

Százötvenhét felperes anyagi és erkölcsi kártérítést, bocsánatkérést vár Molnár Oszkár polgármestertől, a Fidesz jelenlegi országgyűlési képviselőjétől. A párt néhány nappal ezelőtt azt közölte, hogy megszűnt Molnár Oszkár országgyűlési képviselő Fidesz-tagsága, mivel az országgyűlési választáson függetlenként indul.

A keresetlevél szerint a felperesek kérik, hogy a bíróság tiltsa el a további jogsértéstől Molnár Oszkárt, valamint fejenként 200-200 ezer forint nem vagyoni kártérítést is kérnek - mondta Szabó József a bíróság szóvívője.

Molnár Oszkár egy önkormányzati testületi ülésen korábban azt mondta, hogy a cigányok által többségében lakott településeken terhes nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak: gyógyszert szednek be és gumikalapáccsal ütik a hasukat. A polgármester név szerint említette két községet, Szendrőládot és Lakot. 

A felperesek korábban az MTI-nek elmondták: nem engedik meg, hogy asszonyokat csupán a származásuk miatt rágalmazás érjen, ezért fordultak bírósághoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!