Belföld

2010.04.27. 15:13

A Jobbik vizsgálóbizottsággal derítené fel a Fidesz és az MSZP adatbázisait

A Jobbik egy parlamenti vizsgálóbizottság felállításával kívánja felderíteni a Fidesz és az MSZP titkos és törvénytelen választói adatbázisait - mondta Novák Előd, a Jobbik alelnöke kedden.

MTI

Az Országgyűlés jelenlegi házszabálya szerint parlamenti vizsgáló bizottságot 78 képviselő kezdeményezésére lehet felállítani, a Jobbik várhatóan 47 fős frakciója így önmagában nem lesz képes életre hívni egy ilyen testületet.
   
Novák Előd a fővárosi Kossuth téren tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, pártja abban bízik, hogy össze tudják gyűjteni a bizottság felállításához hiányzó 31 főt.
   
A jobbikos politikus a választást övező legnagyobb botrányként értékelte Kubatov Gábor kiszivárgott hangfelvételét, amelyen a fideszes politikus egy titkos választói adatbázis kiépítéséről beszél.
   
Hangsúlyozta: a Jobbik hasonló mértékben felháborodott, amikor a "Fidesz válaszcsapásaként" napvilágra került egy MSZP-s adatbázis is.
   
Novák Előd szerint eddig egyik ügy végére sem sikerült pontot tenni, sőt a két érintett párt "elképesztő arcátlansággal" azt mondja, hogy nem történt törvénytelenség.
   
Az országgyűlési képviselőknek ezért vállalniuk kell, hogy felderítik ezeket a jogosulatlan adatkezeléseket, annál is inkább, mert az ügyészség nem vizsgálja kellőképpen ezeket az eseteket - mutatott rá a leendő országgyűlési képviselő.
   
Novák Előd megjegyezte továbbá, hogy a kétharmados többség egy olyan "orwelli diktatúra" felé segítheti a Fideszt, amilyet a Kubatov Gábor által elmondott "szenvedélyes igazságbeszéd" is felfest.
   
Hozzátette: a Fidesz feltehetően azért tartja számon politikai ellenfeleinek szimpatizánsait is, hogy ezt a listát felhasználják a pályázatok elbírálásánál, segélyek elosztásánál, illetve az állami apparátus megtisztításánál is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!