Belföld

2010.07.09. 12:22

Kilencszáz autót kapott a rendőrség

Kilencszáz autót kapott a rendőrség pénteken, ebből 350 járművet Pintér Sándor belügyminiszter adott át a Készenléti Rendőrség Kerepesi úti székhelyén.

MTI

A belügyminiszter köszöntőjében ünnepnapnak nevezte az átadás napját, mint mondta, rég volt, amikor egyszerre ennyi autót tudtak átadni a bűnügyi szolgálat részére. Hozzátette: ez a későbbiekben azt jelenti, hogy gyorsabb, hatékonyabb lesz a rendőrség működése. Közlése szerint ez az állampolgári elvárás és az ő elvárása is, hogy gyorsabban, pontosabban és szakszerűbben tudják a bűncselekményeket felderíteni.

 

A miniszter szerint nehéz olyan korábbi időszakot megnevezni, amikor a bűnügyi állománynak egyszerre ennyi új technika állt volna a rendelkezésére.

Pintér Sándor azt kérte, hogy a rendőrök vigyázzanak az új technikára és a vezetők felelősségét hangsúlyozta, hogy az autókat megfelelően osszák szét az országban. Használják ki a gyorsaságot, használják ki az új technikát annak az érdekében, hogy minél több bűncselekményt felderítsenek - fogalmazott.

 

Az átadást követően arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy a kormány a költségek befagyasztása mellett foglalt állást, most mégis nagy számú gépjármű beszerzését hajtotta végre, Pintér Sándor közölte: a kormány azt is mondta, hogy a megkötött szerződéseket betartja. Hozzátette, hogy a kormány másik ígérete a közbiztonság és a közrend helyreállítása, amihez viszont eszközök kellenek. Mint jelezte, ennek csak egyik része a gépjármű, további eszközök beszerzése is szükséges.

A költségekről szólva a belügyminiszter azt mondta: kétéves lízingszerződésről van szó, egy jármű költsége mintegy 70 ezer forint havonta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!