Belföld

2010.07.12. 12:52

Licitálással is segíthet a bajba jutottakon

A Pannon Lapok Társasága, így lapunk, a Vas Népe felhívására sokan ajánlottak fel különleges tárgyakat az árvízkárosultak megsegítésére hirdetett licitre.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Honlapunkon már javában zajlik  a licitálás. Az online árverések lebonyolítására létrehozott virtuális piactér, a vatera.hu vállalta, hogy segít a PLT napilapjainak. Az ő lehetőségeik azonban most nem teszik lehetővé, hogy a jótékonysági árverésre felajánlott tárgyak, művészi alkotások, gyűjtemények az ajánlott kikiáltási értéken szerepeljenek. Ebben segít lapunk azzal, hogy folyamatosan közöljük a felajánlók által javasolt összegeket. 

Bízunk abban, hogy lesznek olvasóink között, akik segíteni szeretnének, és van lehetőségük arra, hogy akár nagyobb összeggel is beszálljanak a licitálásba. Célunk, hogy a nyár végéig jelentős összeggel segítsünk az árvízi károk után leginkább rászorulókon. Az olvasóink által gyűjtött teljes összeget átadjuk, felhasználását  bemutatjuk. Várjuk tehát azok jelentkezését, akik ilyen módon is segíteni kívánnak.

Licitre bocsátott tárgyak: Bocsák Miklós: Kocsis és Czibor (1983), dedikálta Buzánszky Jenő, Czibor Zoltán, Hidegkuti Nándor, Puskás Ferenc, Sebes Gusztáv. Javasolt ár: 50.000  forint.  Hámori Tibor: Puskás - Legenda és valóság (1982), dedikálta Puskás Ferenc. Javasolt ár: 25.000 forint.  Sebes Gusztáv: Örömök és csalódások (1981),  dedikálta Sebes Gusztáv, Keszthelyi Mihály (a Csepel egykori edzője).  Javasolt ár: 15.000 forint.  

Hidegkuti Nándor: Óbudától Firenzéig (1968?), dedikálta Hidegkuti Nándor.  Javasolt ár: 10.000  forint. Bocsák Miklós: A Grosics-villa titka (1986), dedikálta Buzánszky Jenő. Javasolt ár: 10.000  forint. Kapitányságom története... Baróti Lajos, Papp László (1984), dedikálta Göröcs János (Újpesti Dózsa). Javasolt ár: 10.000  forint.

Éremgyűjtemény: A szabadság pillanatai   10 darabos sorozat (2001) + Nagy Imre emlékérem halálának 50. évfordulójára (2008) + SOS gyermekfalu 100 forintos érem (1990) + Magyarország védasszonya ezüst érem (1929).  Javasolt együttes ár: 50.000  forint. Kajári Gyula: Őszi hangulat (1984), 50x70 cm grafika. Javasolt kikiáltási ár: 30.000  forint.

Kovács Gábor szombathelyi extrém faszobrász két faragott fa autója közül az egyiket árverésre ajánlotta. Az autó faragott váza alatt egy tricikli rejtőzik, mint lassú jármű akár forgalomba is helyezhető. Kidolgozott helye van benne elektronikának, napelemeknek, amelyekkel mozgásba hozható.

Az árverésen elektronika és napelemek nélkül szerepel, mint faszobor. A kőkorszaki szakik járgányaihoz hasonlatos autó alkalmazható dísze lehet családi ház kertjének, udvarának, játszhatnak benne, vele gyerekek. Az eszmei értéke három millió forint, a  javasolt ára 500 ezer forint.

R. Horváth Ildikó festőművész, grafikus Vágyad nyíló virág című, vegyes technikával alkotott, 60 x 80 centiméter méretű színezett collográfia. A kép javasolt ára: 20 ezer forint. Torjay Valter festőművész, grafikus három darab monotípiája. A csökönyös szamár 15 x 20 centiméteres hangulatos zsánerkép. A névtelen vár című kép szintén 15 x 20 centiméteres romantikus mű. Az Alkony című monotípia az ember és a táj kapcsolatát harmonizálja.  A monotípiák darabja 10 ezer forint.

A ZTE Football Club felajánlásaként egy labda az Európa-ligába bejutott focicsapat tagjainak aláírásával.  Javasolt ár: 50.000 forint.

PERSELYPÉNZ 

A Magyar Katolikus Egyház országos összefogásra kérte híveit és templomi gyűjtést rendezett június 20-án az árvízkárosultak javára. Az eddigi adatok alapján ebből több mint 200 millió forint segéllyel fogja tudni támogatni az egyház az érintett települések újjáépítését.  A Katolikus Karitász az első perctől nagy erőkkel van jelen a katasztrófa sújtotta helyszíneken, amelyeken több mint 4700 családot kellett kitelepíteni és több száz család otthona vált lakhatatlanná.

A hívek példamutató összefogásának köszönhetően az egyházmegyékből eddig több mint 80 millió forint értékben osztott szét a szervezet segélyszállítmányokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!