Belföld

2010.07.12. 20:12

Lógjon: megmaradt a polgármester mentelmi joga

Az Országgyűlés hétfői ülésén a képviselők fenntartották két fideszes politikus mentelmi jogát. A jobbikos Novák Előd eleresztett egy "lógjon" bekiabalást.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az Országgyűlés úgy döntött: fenntartja két fideszes politikus, Meggyes Tamás és Szekó József mentelmi jogát. Mindkét politikus ellen rágalmazás miatt tettek feljelentést. Meggyes Tamás kiadását a Jobbik és az LMP, Szekó Józsefét csak a Jobbik támogatta.
 
A Meggyes Tamás mentelmi jogáról történő szavazás után a fideszes L. Simon László ügyrendi felszólalásában elmondta: a voksolást megelőzően a jobbikos Novák Előd jól hallhatón azt kiabálta: "lógjon!"

A Jobbik képviselője ezt nem tagadta. Mint mondta, a mentelmi jog felfüggesztésével kapcsolatban tette a megjegyzését, ezért kiabálta, hogy "függesztődjék fel, azaz lógjon". Hozzátette, hogy a bekiabálás "klasszikus parlamenti műfaj", és pártja nem bünteti "a radikalizmust, a szókimondást, a humornak ezt a formáját".

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője azt javasolta: az ügyre a házbizottság ülésén térjenek vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!