Belföld

2010.09.10. 06:00

BNV: 420 kiállító vesz részt a rendezvényen

Jó szórakozást ígér az idei őszi Budapesti Nemzetközi Vásár, a termékbemutatók ugyan szolidabb kínálatot vonultatnak fel, a programok gazdagsága azonban ellensúlyozza az újdonságok szerény bemutatóit. Kicsik és nagyok, mindenki megtalálhatja a kedvére való látnivalót, játékot, műsort a vásári forgatagban a Hungexpo budapesti vásárközpontjában.

Osváth Sarolta

A szerdán megnyílt 114. őszi BNV magán viseli még a válság jeleit, a vásárközpont pavilonjaiban szellősen elhelyezett standokon a hosszú éveken át megszokottnál jóval kevesebb új terméket mutatnak be a kiállítók, bár Magyarországon a mai napig a Budapesti Nemzetközi Vásár a legjelentősebb otthonteremtő vásár.

Az idén 13 ország összesen 420 kiállítója  a programokkal együtt csaknem 17 ezer négyzetméteres területen mutatkozik be. Az árubőséget elsősorban azok a standok képviselik, amelyeknél közvetlen árusítás is folyik, energiatakarékos vasalótól a kozmetikai cikkekig, az ősszel kiültetendő dísznövényektől a centrifugás felmosóvödörig sok minden kapható.

Ezúttal befért az A pavilonba a Gastrovilág és a Borok világa bemutató is, az ország legjobb séfjei kalauzolják az érdeklődőket kulináriában, a Borbárban pedig tíz hazai pincészet legalább ötvenféle bor- és pezsgőfajtával ismerkedhetnek meg a látogatók. Ha ebben elfáradnak, masszázságyak, fotelek erdeje kínál helyszíni próba-lazulást, de alvászavart és ízületi bántalmakat és még számos bajt enyhítő ágyneműbe is be lehet feküdni.

A korábbi Bútorvilág és Otthon bemutatók témakörében immár második alkalommal megrendezett TérFormaDesign kiállításon a hazai és külföldi bútorgyártók reprezentánsai láthatók: hasznos segítséget, sok ötletet nyújtanak a lakásukat éppen berendező vagy felújító látogatóknak. A kiállításon külön standdal jelent meg a Bútorszövetség és a Lakberendezők Országos Szövetsége (LOSZ).

Érdemes körülnézni az előbbi Magyar kiválóságok című, magyar bútorokból rendezett bemutatóján, külön érdekesség, hogy a szakiskolákból és egyetemekről kikerült fiatal tervezői új generáció is bemutatkozik, önálló kiállítás keretében. A LOSZ csaknem 170 négyzetméteres Trend-szigetén megnézhetjük, hogy a tervezők miként képzelik el egy vidéki és egy nagyvárosi trendi lakás enteriőrjét.

Az idén a szabadtéri kiállítási területen és az A pavilonban az Autonóm Házban mutatja be klasszikus fatüzelésű és vízteres kályháit a BNV-n megyénket képviselő Edilkamin. A sárvári gyártóüzemmel rendelkező cég egyaránt kínál közép árkategóriás és exkluzív termékeket is. Mint megtudtuk, a vásár ideje alatt tíz százalék engedményt adnak termékeikre. Lenne igény a minőségi termékekre, most viszont az emberek sokkal inkább spórolnak  összegezte a válság hatását a forgalomra Rába Zoltán, a cég értékesítési vezetője.

Az idei BNV új  sikergyanús kezdeményezése a Kölyökparádé, a gyerek-, szülő- és családbarát programkiállítás, amelyhez ezúttal csatlakozik a 6. MoJaHo - Modell, Játék és Hobbi bemutató is, amely korábbi helyszínéről, a Vasúttörténeti Parkból költözött át az idén BNV-re. A Kölyökparádé tényleg rengeteg játékot, érdekes elfoglaltságot kínál a gyerekeknek, de a sportok - az egészség, a tudás és a szépség országában is lehet kalandozni.

Focikupa, playstation bajnokság, gyerekmotorozás, autó, repülő, helikopter, hajómodell-bemutatók, óriás vasútmodell-terepasztal, sportsziget, lufifigura-tekerés, játszóház, kvízjáték jelent megannyi kihívást. A D pavilon a nemzetek pavilonja, ahol 120 indiai, 20 kínai, 10 indonéz cég, valamint Szenegál, Kenya kiállítói mutatják be egzotikus áruikat  többségüket a helyszínen meg is vásárolhatják a rendezvény  látogatói.

A sok újdonság mellett a BNV megtartotta régi hagyományát: a kiállítók rendkívüli kedvezményeket nyújtanak a nagyközönségnek. A kiállításra a MÁV és Volán a vidékről utazóknak 50 százalékos kedvezményt nyújt, szeptember 9-én a nyugdíjasok és a diákok, szeptember 10-én pedig a hölgyek napján, a gyengébb nem számára a belépés díjtalan.

Az A pavilonban, az Autonóm Házban mutatja be  klasszikus fatüzelésű és vízteres kályháit a megyénket képviselő Edilkami  Fotó: Orosz Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!