Belföld

2010.09.27. 13:20

Brutális bántalmazások: nyomoz a katonai ügyészség

Nyomozást rendelt el a 2006. őszi bántalmazások ügyében hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás gyanújával a Budapesti Katonai Ügyészség hétfőn - közölte a szervezet szóvivője az MTI érdeklődésére.

MTI

A jelenleg rendelkezésre álló adatok, így részben a hírTV Célpont című műsora, részben pedig korábbi eljárásokban már beszerzett adatok alapján indult meg a nyomozás ismeretlen tettes ellen - mondta Balogh Zoltán arra a kérdésre válaszolva, hogy feljelentés, vagy valami más nyomán rendelték-e el az eljárást.

Hozzátette: a nyomozás jelenleg a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben 2006. őszén történtekre koncentrál. A hírTV honlapján olvasható, hogy a nyomozás elrendelésére azután került sor, hogy "Célpont című műsorunknak egy leszerelt börtönőr nyilatkozott a 2006. őszén előállított emberek megkínzásáról és brutális bántalmazásáról a fővárosi Nagy Ignác utcai börtönben".

Boglyasovszky Csaba, az intézet akkori parancsnoka parlamenti bizottsági meghallgatásán azt állította, hogy csak később értesült a történtekről, a hírTV-nek nyilatkozó börtönőr elmondása szerint azonban a dandártábornok szemtanúja volt a történteknek.

"Az áldozatok azt mondták, hogy nem a rendőrök, hanem a Nagy Ignác utcában szolgálatot teljesítő bv-őrök bántalmazták őket. A hivatalos jelentésbe parancsnoki utasításra mégis az került, hogy a rendőrök verték meg őket az elfogáskor" - olvasható a hírTV honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!