Belföld

2010.09.28. 09:14

Hűtlen kezeléssel vádolják Tátrai Miklóst

Vádat emelt Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt vezérigazgatója és Mezei László, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. volt ügyvezetője ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség - közölte az MTI-vel kedden a főügyészség szóvivője.

MTI

A ménesbirtok volt ügyvezetőjét tettesként, az MNV volt vezérigazgatóját felbujtóként vádolják a Komárom-Esztergom Megyei Bírósághoz benyújtott vádiratban - tájékoztatott Miskolczi Ivett.
   
Az ügyben azért indult nyomozás, mert a ménesbirtok vezetője vélhetően jogcím nélkül utalt át 365 millió forintot az állami kézben lévő és felszámolás alatt álló Bábolna Zrt.-nek.
   
Az ügyészség Medgyasszay László volt kereszténydemokrata képviselő feljelentése nyomán rendelt el nyomozást. A politikus korábban arról számolt be, hogy Mezei Lászlótól úgy értesült, az átutalásra Tátrai Miklós adott utasítást. A nyomozás során kiderült, hogy a pénz egy takarékszövetkezet számláján landolt.
   
Budai Gyula, a termőfölddel kapcsolatos visszaélések feltárására kinevezett miniszterelnöki megbízott feltételezése szerint ez az összeg aztán Tátrai Miklóshoz és Czunyi Anikóhoz, a Bábolna Zrt. volt vezetőjéhez köthető bankszámlára került. A politikus korábban elmondta: az a jogcím, amelyre hivatkozva átutalták a Bábolna Zrt. felszámolójának a 365 millió forintnyi közpénzt, nem lehetett valós, mert ugyanezért pár nappal előbb az MNV Zrt. már elszámolt 417 millió forintot a társaságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!