Belföld

2010.09.16. 11:33

Kamper Lajos tanítványainak tárlata az MMIK előterében

Kamper Lajos régóta nagy figyelmet fordít a tanításra. Most az MMIK ad otthont annak a műhelynek, amely a grafikusművész vezetésével működik.

Ölbei Lívia

A nyáron táborban is jártak. Kamper Lajos grafikusművész egyedi és összetéveszthetetlen világában fontos szerep jut a sokrétű mesterségbeli tudásnak. A lebbenő vágyak és álmok, a sokértelmű látomások mindig tűpontos kidolgozottságban mívességben jelennek meg a szemlélő előtt.

Kamper Lajos saját művészi univerzumának gazdagításán túl hosszú évek óta nagy energiákat szentel a tanításnak: most az MMIK ad otthont annak a grafikai műhelynek, amelynek tagjai a legkülönbözőbb grafikai eljárások, technikák  elsajátításával együtt sajátos világszemlélet birtokába is juthatnak a foglalkozásokon, a közösen végzett  munka közösségformáló erejéről nem beszélve.

A Vasi Míves Tanoda-projekt égisze alatt nyári táborozáson is részt vett a modern grafikai eljárások műhelye, amely most kiállításon mutatkozik be az MMIK előterében: a mindig pezsgő  Élő-Tér Galériában.  A tárlat szeptember 27-éig várja a látogatókat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!