Belföld

2010.09.24. 20:47

Pintér: szegényednek az emberek, egyre több lesz a bűncselekmény

A belügyminiszter szerint a társadalmi elszegényedés miatt szaporodni fognak a bűncselekmények, amelyek megfékezéséhez erkölcsileg támadhatatlan és jól fizetett rendőrségre van szükség. Pintér Sándor arra nem lát esélyt, hogy 2011 januárjától nőjön a rendőrök fizetése.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A belügyi tárca vezetője a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumának (SZÉF) pénteki ülésén rámutatott: "az országban jelentősen vissza fog esni a vásárlóerő, szegényednek az emberek, egyre több olyan jelenség lesz, ami a rendvédelmi szervek nélkül nem lesz megoldható".

Pintér Sándor szerint emiatt egyre nagyobb lesz a korrupció, egyre nagyobbak lesznek a gazdasági  bűncselekmények, egyre több lesz az utcai bűncselekmény és - mint fogalmazott - "nyilvánvaló, hogy egyre több lesz a fegyveres rablástól kezdve minden más". Mindezek megfékezéséhez elszegényedett rendőrséggel nem lehet nekikezdeni - szögezte le. 

A belügyminiszter a tanácskozáson a szakszervezeti oldal kérdésére válaszolva kifejtette: maga is azt szeretné, ha a szakszervezetekkel közösen tudna küzdeni az állomány jobb életkörülményei érdekében. Mint mondta, neki is az a célja, hogy jobb életkörülményeket biztosítsanak a rendőröknek.

Statisztikai adatként megemlítette, hogy egy rendőr átlagosan 100 ezer forintot visz haza havonta, ezért ő maga is partner abban, hogy ez az összeg egyre több legyen. Arra azonban Pintér Sándor nem lát esélyt, hogy 2011 januárjától nőjön a rendőrök fizetése.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!