Belföld

2010.11.19. 15:31

Magyar Közút Nonprofit Zrt.: novembertől ismét megyei központokkal működik

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. megtartotta szokásos téli értekezletét. Tájékoztatták a megjelenteket a jelenleg folyó munkákról, illetve a téli felkészülés főbb mozzanatairól.

Peltzer Géza

A tájékoztatón elhangzott: a kedvező időjárást kihasználva folyik az útburkolat hibáinak javítása, az útmenti területek kaszálása, illetve a hófogó hálók kihelyezése a megyében mintegy 50 kilométer hosszon. 

A téli védekezés a megye közúthálózatán a vonatkozó előírások alapján fog megtörténni. Eszerint a főúthálózaton  és a fontosabb nagyforgalmú összekötő utakon az utak teljes hosszán sózással történik a síkosság elleni védekezés. A kevésbé forgalmas utakon nem lesz  szórás, a veszélyes íveket és emelkedőket szórják só és érdesítő anyag keverékével, de ezeken az utakon is lesz hóeltakarítás. (A szakma ezeket a szakaszokat nevezi fehér utaknak.)

Szombathely városi útjain az elkerülő körgyűrűn belül a közút zrt. kezelésébe csak a Zanati út, a 11-es Huszár út, a Petőfi Sándor utca, Rohonci út, Dolgozók útja, Muskátli utca és Szent Imre herceg utca tartozik. 

A közút zrt. Vas megyében összesen 59 szóró-hóeltakarító géppel rendelkezik, emellett 84 hóeltakarító gép tulajdonosával áll szerződéses viszonyban, ezeket szükség esetén veszik  igénybe. A telephelyeken megfelelő mennyiségű só és érdesítő anyag áll rendelkezésre. Ez a volumen egy átlagos télhez elegendő, amennyiben pótlása szükséges, ez megtörténik.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. novembertől ismét megyei szervezeti rendszerben dolgozik, Vasban  szombathelyi központtal. Az ügyelet telefonszáma: 94-504-002, és 30-300-15-02, email-cím: [email protected].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!