Belföld

2011.02.19. 10:26

Autósüldözés és lövöldözés Pesten

Két kerületen át üldözött két autótolvajt egy rendőr és egy polgárőr péntek este; az akcióban egy lövést is leadott a rendőr - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szombaton.

MTI

A BRFK közleménye felidézte: pénteken egy XI. kerületi utcából elloptak egy személyautót, amit a kocsi tulajdonosa késő délután észlelt, és azonnal bejelentést tett a rendőrségen. A lopott kocsit, amelyben nem ült senki, a II. kerületben, a Trombitás utca és a Lórántffy utca kereszteződésénél találta meg egy rendőr és egy polgárőr. Az autótól néhány méterre pedig két, gyanúsan viselkedő férfira figyeltek fel, akikkel szemben intézkedni akartak. 
   

A közeledők láttán a férfiak beültek az autóba, gyorsan elindultak, és a sofőr a polgárőr felé irányította a gépkocsit. A rendőr, a polgárőr életének védelmében rálőtt a közeledő autóra, de az nagy sebességgel elhajtott. 
    
 
A rendőr és a polgárőr azonban követni tudta a járművet, amely behajtott a III. kerületi Remetehegyi közbe, ahol nekiütközött egy parkoló személyautónak, majd az út másik oldalán lévő szalagkorlátnak csapódott. 
   
Az autóban ülők ekkor kiugrottak és menekülni akartak, de az üldözők az egyiket a helyszínen, a másikat pedig a közelben szinte azonnal elfogták. A menekülők futás közben több, feltehetően gépkocsifeltöréshez használható tárgyat eldobtak, de ezeket a nyomozók megtalálták és lefoglalták.
   
A két tolvajt előállították, és lopás megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak ellenük.
   
A lövést leadó rendőr parancsnoka időközben kivizsgálta a fegyverhasználatot, amelyet törvényesnek, jogszerűnek és indokoltnak minősített - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik