Belföld

2011.03.29. 16:15

MSZP: áprilisban minden demokrata demonstráljon a kormány ellen!

Az MSZP mindenkit arra kér, hogy keresse fel a lakóhelyén a parlamentbe jutó kormánypárti képviselőt, és kérje számon a Fidesz-KDNP tavalyi választási ígéreteit. Török Zsolt szóvivő keddi közleményében ugyanilyen fontosnak nevezi, hogy áprilisban minden demokrata hallassa a hangját, és vegyen részt a kormány "embertelen politikája" ellen szervezett utcai demonstrációkon.

MTI

A szocialista politikus az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja: a stílus maga az ember, "a Fidesz-stílus pedig - ezek szerint - maga az emberellenség". Ráadásul Török Zsolt véleménye szerint ami korábban csak szavakban mutatkozott meg, az elmúlt tíz hónapban kormányzati intézkedésekben öltött testet: az igazságtalan adórendszer, a munkanélküli ellátás és a táppénz csökkentése, az élelmiszerek és az energia árának növekedése, valamint a tankötelezettségi korhatár leszállítása mind a kormány érzéketlenségét jelzi.

Az MSZP szóvivője közleményében emellett számos fideszes politikus szavait idézi. Kövér László kilenc évvel ezelőtti nyilatkozatai mellett emlékeztet Mikola Istvánnak a határon túli magyarok szavazati jogáról és az egyedülálló nőkről szóló 2006-os kijelentéseire, valamint Orbán Viktor 2005-ös tusnádfürdői beszédére.

Felhívja a figyelmet Deutsch Tamás napokban kelt Twitter-bejegyzéseire, idézi Lázár Jánosnak a hódmezővásárhelyi közgyűlésben elmondott - és a közelmúltban ismertté vált - gondolatait, valamint Wittner Máriának a Horn Gyuláról és Toller Lászlóról alkotott véleményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!