Belföld

2011.04.11. 11:38

Idén sem lesz béremelés a honvédségnél

Az idén is elmarad a béremelés a honvédségnél és a Honvédelmi Minisztérium (HM) dolgozóinál; a tárca és a szakszervezetek között hétfőn megkötött bérmegállapodás értelmében csak a béren kívüli juttatások mértékét emelték, azt is mérsékelten.

MTI

Hende Csaba honvédelmi miniszter elmondta: a megállapodás jelentőségét hangsúlyozni kell, mivel a tárca jelenlegi, nagyon nehéz anyagi helyzetében ez a "közös erőfeszítésekre való készséget tükrözi". A miniszter megköszönte minden együttműködőnek, hogy "volt bennük elég erő és bölcsesség" megtalálni a kompromisszumot egy ilyen nehéz helyzetben is.
   
Czövek János, a Honvédszakszervezet (HOSZ) elnöke azt mondta, a tárgyalás elején béremelést szerettek volna elérni, de a tárcát érintő 26 milliárd forintos elvonás miatt erről letettek. Mivel a katonák nagyon nehéz anyagi helyzetben vannak, sokan szociális támogatásra szorulnak, illetve eladósodtak, a jövő évre vonatkozó  bértárgyalásokon szeretnék elérni, hogy béremelésre is sor kerüljön - tette hozzá.
   
A megállapodást a HOSZ mellett a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete (Hodosz) és a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) is aláírta.
   
A bérmegállapodás részleteinek mibenlétéről a tárca nem kívánt nyilatkozni; az MTI információja szerint a dokumentum azt tartalmazza, hogy az idén ezer forinttal emelkedik a béren kívüli juttatás összege.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!