Belföld

2011.06.20. 14:55

Szijjártó: Hoffmann Rózsa marad az oktatási államtitkár

Hoffmann Rózsa marad az oktatási államtitkár - közölte a miniszterelnök szóvivője hétfőn Budapesten, újságírók előtt.

MTI

"Az oktatási államtitkárt Hoffmann Rózsának hívják, és így fog ez maradni még hosszú időn keresztül" - mondta Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy az oktatási államtitkár Orbán Viktor kormányfő egyik legközvetlenebb munkatársa.
   
Mint mondta, ma, Magyarország megújítása során az egyik stratégiai fontosságú terület a közoktatási és a felsőoktatási rendszer átszervezése. Ezt a munkát végzi jelenleg Hoffmann Rózsa, és ezt fogja végezni a jövőben is - jelentette ki.
   
Arra a kérdésre, hogy lesz-e személyes konzultáció a miniszterelnök és az államtitkár között, Szijjártó Péter azt válaszolta: Orbán Viktor és Hoffmann Rózsa rendszeresen szokott konzultálni, általában a kormányülések, illetve azok előkészítése keretében. "Más témában egyelőre személyes találkozó nem szerepel a napirenden" - tette hozzá.
   
Az Index hétfőn írt arról, hogy kilátásba helyezte lemondását a miniszterelnöknél Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának oktatási államtitkára, aki levelében azt is összefoglalta, milyen okok vezettek döntéséhez. A hírportál úgy értesült, hogy a kereszténydemokrata Hoffmann Rózsa jelezte, nem érez elég támogatottságot munkája folytatásához.

Az oktatási államtitkárság az MTI-nek megerősítette, hogy Hoffmann Rózsa levélben felajánlotta lemondását Orbán Viktornak.

Az államtitkár a nap folyamán az Országházban arra az újságírói kérdésre, hogy miért nyújtotta be lemondását, azt válaszolta: akkor fog erről a kérdésről nyilatkozni, ha beszélt a miniszterelnökkel, addig nem.

A KDNP frakcióvezetője az MTI-nek azt nyilatkozta, megérti Hoffmann Rózsa lépését, de nem ért egyet azzal. Harrach Péter azt mondta, a képviselőcsoport az államtitkár mellett áll, és azt javasolja, vonja vissza elhatározását.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!