Belföld

2011.08.14. 18:10

Két helyen is tiltakozott a Jobbik Vas megyében

A romló közbiztonság ellen tiltakozott vasárnap a Jobbik: Jánosházán huszonöten, Celldömölkön több mint százan hallgatták szónokaikat.

Nagy Ildikó

- Vas megyében is kopogtatnak a problémák - mondta a jánosházi Fő téren vasárnap délután Rába Kálmán, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Vas megyei alelnöke.

Őt és szónoktársait, valamint a huszonegynehányfős hallgatóságot Horváth Sándor, a Jobbik választókerületi szervezője üdvözölte. Tőle azt is megtudhatta a hallgatóság, hogy a rendezvényt egy májusi lakossági fórumon elhangzott  panaszok miatt szervezték meg. A jánosháziak ugyanis arról számoltak be a fórumon, hogy félelemben, rettegésben élnek, a településen ugyanis megnőtt a vagyon elleni bűncselekmények száma, amelyek többsége - elmondásuk szerint - a cigány kisebbség számlájára írható.


A Jobbik Tiltakozás a romló közbiztonság és a cigánybűnözés ellen címmel meghirdetett rendezvényét a rendőrök száz méterről kísérték figyelemmel: a park túloldalán három rendőr- és egy civil autóban voltak egyenruhások, egy elsötétített ablakú mikrobuszban pedig a rendőr-főkapitányság  bevetési szolgálatának emberei ültek.

A balliberális sajtónak kiosztott verbális pofonok után Rába Kálmán konkrét kőszegi bűncselekményeket említett, amelyek mindegyikét cigányok követték el a közelmúltban. A politikus hangsúlyozta: a Jobbikra számíthatnak a félelemben élő polgárok. A civil emberek képviseletében a nagysimonyi Radányi-Kovács Tamás erősítette meg azt, hogy a megyében is van cigánybűnözés. Bana Tibor országgyűlési képviselő, a Jobbik megyei elnöke pedig statisztikákkal támasztotta alá, amit szónoktársai is hangsúlyoztak, hogy Vas megye immár nem a béke szigete. 


- A vagyon elleni bűncselekmények száma 17,1, a betöréses lopások száma 21,29 százalékkal, a garázdaságok száma pedig 25,71 százalékkal nőtt - hangsúlyozta a megyei elnök.

Este hétkor a Jobbik által szintén bűnügyileg fertőzött területnek tartott Celldömölkön ismételte meg a tiltakozást a párt: ott több mint százan - köztük a helyi roma kisebbség tagjai - hallgatták végig a  jobbikos szónokok felszólalásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!