Belföld

2011.11.27. 11:05

Fidesz: Molotov-koktélt dobtak egy képviselő házára

Esztergomban Molotov-koktéllal próbálták meg felgyújtani Petróczy Gyula fideszes esztergomi képviselő házát szombatról vasárnapra virradóra - írta a helyi önkormányzat Fidesz-KDNP frakcióvezetője vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében.

MTI

  
A rendőrség az elsődleges adatok azonban szerint kizárta a Molotov-koltélos támadást - mondta el az MTI-nek a megyei főkapitányság sajtóügyeletese.
   
Hablicsek Nikoletta tájékoztatása szerint a képviselő első emeleti házának ablakát valamilyen folyékony anyagot tartalmazó tárggyal megdobták. Az ablak nem tört be, anyagi kár és személyi sérülés nem történt. Az eset körülményeit vizsgálják.
   
A Fidesz-KDNP frakció tájékoztatása szerint "Petróczy Gyula és felesége épp abban a szobában aludt, amelybe be akarták hajítani a Molotov-koktélokat". A frakció két fényképet is mellékelt közleményéhez, ezeken egy kő, olajos anyag maradványai és egy doboz gyufa látható.

 „Megdöbbenve értesültünk arról, hogy egy héten belül immáron másodszorra ér durva támadás fideszes politikust, illetve munkatársat. A Fidesz elítéli az erőszak minden formáját, hiszen a demokráciákban az egyet nem értésnek és a vitáknak nem az ököljog az eszköze” - fogalmazott Selmeczi Gabriella közleményében.
Bánhidy Vajk önkormányzati képviselő a Hír TV-nel azt nyilatkozta, hogy hónapokkal azelőtt a fideszes képviselők fenyegető levelet kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!