Belföld

2011.12.08. 12:48

Kerékpárutak épülnek a régióban

Több mint másfél milliárd forintos uniós támogatással kilenc újabb projekt valósulhat meg a régióban, jelentették be csütörtökön a regionális fejlesztési tanács körmendi ülésén.

Erős D. Zoltán

Öt pályázati kiírás eredményét hirdették ki csütörtök délelőtt a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács körmendi ülésén. A kilenc nyertes projekt  összesen 1,6 milliárd forint uniós támogatással valósulhat meg. A tervezett beruházások összértéke megközelíti a 2,3 milliárd  forintot.  

A támogatott célok között szerepel a turisztikai desztinációs menedzsment szervezetek fejlesztése, településeket összekötő utak, kerékpárutak építése és ipartelepítés. A kilenc projekt  közül öt Győr-Moson-Sopron megyei, három zalai, s csak egy vasi.

Az egyetlen vasi nyertes Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület, amely a kiemelt gyógyhelyen működő helyi TDM szervezet fejlesztéséhez  nyert el több mint  91 millió forint támogatást. A projekt összköltsége meghaladja a 107 millió forintot. Ebben a kiírásban a Szigetköz  turisztikai desztinációjának a fejlesztését  támogatták csaknem  50 millió forintnak.

Az odaítélt támogatás csaknem fele, 767 millió forint a térségi  közúti összeköttetés  javítását szolgálja. Ebből a forrásból a Magyar  Közút Nonprofit Zrt. Pápa-Szilsárkány, valamint Nyúl és Ménfőcsanak közötti összekötő  utat  fejleszti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!