Belföld

2011.12.26. 06:57

Schiffer András rendőrt hívott az MTVA gyártóbázisához

Kihívta a rendőrséget Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) frakcióvezetője vasárnap késő este az MTVA Kunigunda úti gyártóbázisához, mert szerinte az ott éhségsztrájkoló dolgozókat fény- és hanghatásokkal "kínozza" a munkáltató.

MTI

Az MTVA szóvivője, Cserháti Ágnes a helyzetet értelmező levelet adott át az LMP politikusának, akit egy karácsonyi ajándékcsomaggal is meglepett.

Az LMP országgyűlési képviselője hívta ki ugyan a rendőrséget - tapasztalta az MTI helyszínen lévő tudósítója -, de feljelentést zaklatás és a gyülekezési jog megsértése miatt már Nagy Navarro Balázs szakszervezeti vezető tett a kiérkező rendőröknél.
   
Schiffer András az MTI-nek azt mondta, hogy a rendőrség tudomásul vette a feljelentést, és később döntenek arról, hogy megindítják-e az eljárást.


Az LMP frakcióvezetője szerint azokért a "megfélemlítésekért", amelyek a közmédián belül vannak, illetve azokért a "hamisításokért", amelyekre felhívták a figyelmet, valóban azok az emberek felelősek, akiknek a távozását az éhségsztrájkolók kívánják.
   
Nagy Navarro Balázs azt mondta az MTI-nek, hogy Böröcz István, az MTVA és Belénessy Csaba, az MTI vezérigazgatója távozását szeretnék elérni, "hiszen láthatóan nem akarják betartani a Magyar Köztársaság törvényeit".

A szakszervezeti vezető szólt arról is, hogy azért tett feljelentést, mert már múlt csütörtök óta erős reflektorral és hangos zenével próbálják őket megzavarni a Kunigunda úti gyártóbázisnál, ahol már tizenöt napja éhségsztrájkolnak.
   
A rendőrök kiérkezése után megjelent a helyszínen Cserháti Ágnes, az MTVA szóvivője, aki egy, az LMP vasárnap este nyilvánosságra hozott közleményére reagáló levelet és egy karácsonyi ajándékcsomagot adott át Schiffer Andrásnak.
   
A levélben foglaltakról szólva Cserháti Ágnes az MTI-nek elmondta: arra hívta fel az LMP frakcióvezetőjének figyelmét, hogy az éhségsztrájkolók demonstrációja magánterületen zajlik, s hogy a terület tulajdonosa nem is a közmédia, hanem Millenium Média Kft. Mint hozzátette: a demonstrációt a hatályos jogszabályok szerint senki nem jelentette be, így arra senki nem is kaphatott engedélyt.
   
A demonstrációt ugyan "éhségsztrájknak" nevezik, de az akció semmilyen formájában nem felel meg a sztrájktörvényben foglaltaknak - közölte Cserháti Ágnes, aki arra is kitért, hogy az MTVA "a jogellenesen demonstrálók" számára orvosi ellátást, fűtött pihenőszobát, megerősített biztonsági őrzést, tisztálkodási lehetőséget, mobil WC-t biztosít. Mint mondta, ezt azért teszik, hogy elkerüljék annak lehetőségét, hogy a demonstrálók "mártírrá" váljanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!