Belföld

2012.01.20. 15:36

''Tiszta kezeket a közmédiába!'' - Éhségsztrájkolók demonstráltak

Budapest - Figyelemfelhívó demonstráció keretében követelték a közmédia egyes vezetőinek távozását az MTV Kunigunda úti gyártóbázisa előtt éhségsztrájkolók. A "hírhamisítások" elleni megmozdulás résztvevői a közmédia Naphegy téri épületei elé vonultak.

MTI

Tucatnyi autóval, rendőri felvezetés mellett érkezett a mintegy kéttucatnyi demonstráló a Kunigunda útjáról a Naphegy térre péntek délután - élükön a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének (TFSZ) két alelnökével -, akik mintegy két órán át demonstráltak az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, valamint az MTI épülete előtt.
   
A TFSZ, valamint Tiszta Kezek a Demokratikus Magyarországért Mozgalom nevében tüntetők egy transzparenssel érkeztek, amelyre a közmédia azon vezetőinek nevét írták, akiknek szerintük távozniuk kell az intézményekből.
   


Kifogásolták, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa nem vizsgálja ki az erről szóló beadványukat, ezért a médiatanács elnökének távozását is követelték.
   
A demonstrálók a "nem hagyjuk!", valamint az "elég volt!" és a "tiszta kezeket a közmédiába!" jelszavakat skandálták, sípokkal fütyülték ki a közmédia vezetőit, s közben fehér kesztyűt viselve a magasba emelték a kezüket.
   
Nagy Navarro Balázst és Szávuly Arankát, a TFSZ két alelnökét, akik több társukkal együtt negyvenkét napja éhségsztrájkolnak az MTV épülete előtt, december 27-én rendkívüli felmondással bocsátotta el az MTVA.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!