Belföld

2012.02.23. 13:56

A Jobbik lehazaárulózta Andor Lászlót

Hazaárulás és hűtlenség gyanúja miatt feljelentést tesz a Jobbik a legfőbb ügyésznél ismeretlen tettes ellen, amiért Andor László magyar EU-biztos egyetértett és támogatta az Európai Bizottság Magyarország számára kedvezőtlen szerdai döntését - jelentette be csütörtökön az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese.

MTI

Gyöngyösi Márton szerint Andor László "teljesen alkalmatlan" posztjának betöltésére, hiszen még csak jelen sem volt az Európai Bizottság szerdai ülésén, amely pedig "mandátumának legfontosabb" döntése lett volna. A jobbikos politikus emlékeztetett rá, hogy Andor László méltányosnak nevezte az EB döntését, amelyhez ő írásban küldte meg véleményét, a testület pedig végül konszenzussal hozta meg a határozatát.    

Az Európai Bizottság szerdai ülésén döntött arról, hogy azt javasolják: jövő januári hatállyal függesszék fel 495 millió euró - mai árfolyamon 142 milliárd forint - Magyarországnak szánt kohéziós, vagyis felzárkóztatási támogatási összeg folyósítását, mert az ország nem teljesítette deficitcsökkentési kötelezettségeit. A testület javaslatát még az EU-tagországok pénzügyminiszteri tanácsának is meg kell vitatnia, és jóvá kell hagynia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!