Belföld

2012.02.10. 14:20

Bűnbakot keresnek? Megtörték a 16 hónapos hallgatást a Mal vezetői

Az ajkai timföldgyár vezetői először laptársunknak, a Naplónak fejtették ki álláspontjukat a katasztrófáról, a milliárdos bírságról.

Vas Népe

Mindenkinek az a kötelessége, hogy a 2010. október 4-én történt kolontári tragédia valós okainak feltárását segítse elő. Nem vitás, jó lenne mielőbb tisztán látni az ország történetének legnagyobb ipari katasztrófájával kapcsolatban, de az eljárás még zajlik - írja a Napló online.

Ha viszont bűnbakokat keresnek, ha előzetesen megpróbálják az erre hivatott igazságszolgáltatást és a közvéleményt is módszeresen kiszivárogtatott információkkal befolyásolni, azzal tévútra vihetik a felelősség megállapítását. 

A büntetőügyben eddig nem szólaltak meg a Magyar Alumínium (MAL) Zrt. vezetői. Miután az egyik országos napilapban a vádiratra hivatkozva többször is megjelentek kiragadott anyagok, megtörték a 16 hónapos hallgatást.

Dr. Bánáti János - aki a büntetőeljárásban dr. Bakonyi Zoltán vezérigazgató védőügyvédje - kijelentette, nagyon fontos szakaszához érkezett a büntetőeljárás. A nyomozás lezárult, túl vannak az iratismertetésen is. A nyomozóhatóság közölte velük, az iratokat vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek. A vádiratot a hatóság még nem kézbesítette számukra, így azt sem ők, sem más ügyvéd nem ismerheti, ezért felettébb furcsállja, hogy erre hivatkozzon bárki is.

A teljes cikk a Napló-online-on olvasható, ide kattintva!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!