Belföld

2012.05.10. 17:30

Három vagy négynapos ülést tart jövő héten az Országgyűlés

Akár már a jövő héten dönthet az Országgyűlés a távközlési adóról.

MTI

Ha a képviselők napirendre veszik a javaslatot a médiaszolgáltatásokkal és a sajtótermékekkel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló javaslattal együtt, akkor hétfő, kedd és szerda mellett pénteken is ülésezhet az Országgyűlés - mondta el az Országgyűlés sajtófőnöke a házbizottság csütörtöki ülését követően az MTI-nek.

Altorjai Anita közölte: a Ház hétfőn Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter eskütételével kezdi a munkát, majd a napirend előtti felszólalások után döntenek a távközlési adóról és a médiaszolgáltatásokról és sajtótermékekről szóló törvények napirendre vételéről. Ha megszavazzák, akkor még hétfőn időkeretben lezajlik a két javaslat általános vitája, ezt követően kedden lehet a részletes vita. Ebben az esetben pénteken is ülésezik az Országgyűlés, amikor a két javaslathoz benyújtott módosító indítványokról szavaznak és elfogadott indítvány hiányában akár a határozathozatalra is sor kerülhet.

Ugyancsak hétfőn dönt a parlament a fordított adózás mezőgazdasági szektorra történő kiterjesztésével kapcsolatban egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatról, az egyenruhás bűnözés folyamatát, hátterét és a gyöngyöspatai eseményeket feltáró, valamint az egyenruhás bűnözés felszámolását elősegítő eseti bizottság jelentésének elfogadásáról szóló határozati javaslatról és a fogyasztóvédelemről szóló törvény módosításáról is.

Szintén elfogadott módosítás hiányában hétfőn dönt az Országgyűlés a nemzeti vagyonról szóló törvény és a Polgári törvénykönyv módosításáról, valamint a járások kialakításáról szóló törvényhez, a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapjáról szóló határozati javaslathoz és a gyermekbarát igazságszolgáltatás megvalósulásához kapcsolódó egyes törvényekhez benyújtott módosító indítványokról is szavaznak a képviselők.

Emellett döntenek a képviselők a köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelméről szóló törvény és az elmúlt rendszer titkosszolgálati tevékenységének feltárásáról és az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára létrehozásáról szóló törvény módosításához, az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramokról szóló törvény módosításához és a közadatok újrahasznosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványokról is.

Kedden megkezdődik az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításának általános vitája, amit 10 részletes vita követ.

Szerdán többek között a Büntető törvénykönyvről szóló javaslat és a termékek piacfelügyeletéről szóló javaslat általános vitáját kezdik meg a képviselők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!