Belföld

2012.07.25. 16:46

Közösen ellenőriz a MÁV és a rendőrség a vasútbiztonságért

Vasútbiztonsági ellenőrzést tart, és baleset-megelőző kampányt folytat csütörtökön az ország 27 pontján a MÁV és a rendőrség - közölte a vasúttársaság szerdán az MTI-vel.

MTI

 A kampányban a vasúti kereszteződéseken áthajtás szabályaira hívják fel a közúton közlekedők figyelmét; adataik szerint ugyanis a járművezetők átlagosan 27 kilométerenként haladnak át vasúti átjárón, ahol évente 40 súlyos baleset történik, közülük 20 halállal végződik. E balesetek szinte mindegyikét a gépkocsivezetők figyelmetlensége okozza - olvasható a MÁV közleményében.
A vasúttársaság és a rendőrség idén június 7-én tartott először országos figyelemfelhívó kampánynapot, a csütörtöki lesz a második. A szakemberek ellenőrzik egyebek között a fénysorompók, a vasúti átjárót jelző közúti táblák, útburkolati jelek állapotát és láthatóságát, továbbá szórólapokkal hívják fel a figyelmet arra, hogy a KRESZ szabályainak betartásával a balesetek megelőzhetők.
Idén nyáron, péntekenként kedvelt turisztikai célpontok vasúti átjáróiban a gyalogosan és biciklivel közlekedőket is megszólítják a kampányszervezők.
A MÁV közölte azt is, hogy a legtöbb vasúti átjárós balesetet a gyorshajtás, a vezetés közbeni telefonálás okozza. Kiemelt veszélynek vannak kitéve azok a kerékpárosok és gyalogosok, akik körültekintés nélkül mennek át a kereszteződésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!