Belföld

2012.07.25. 17:23

Londoni olimpia - Berki pódiumedzése jól sikerült

London - Berki Krisztián, a lólengés kétszeres világbajnoka saját bevallása szerint jól sikerült pódiumedzést teljesített szerdán, két nappal a londoni olimpia megnyitója előtt.

MTI

Berkit és a másik magyar férfi indulót, Hidvégi Videt egy vegyes csoportba sorolták a North Greenwich csarnokban rendezett gyakorláson, amelyet a pontozóbírók is megtekintettek. A magyarok csak lovon tréningeztek, a többiek más szereken is edzettek.

 "Az otthoni gyakorlások is rendben mentek, most az itteni is jól sikerült" - mondta az MTI-nek Berki. "Teljes a nyugalom körülöttem, az olimpiai faluban is jól érzem magam, ez nekem most nagyon fontos."

 Hidvégi elárulta, fáj egy kicsit a bal alkarja, ezért csak részletekben tudta bemutatni versenygyakorlatát, de az MTI-nek azt mondta, sérülése nem komoly, a versenyre biztosan teljesen elmúlik.

 Berki, aki aranyesélyesnek számít, és Hidvégi, aki a nyolcas döntőbe szeretne mindenképp bejutni, szombaton, a selejtező 16:30 órakor kezdődő csoportjában szerepel, míg Böczögő Dorina - akinek csütörtökön lesz pódiumedzése - vasárnap 10:30-kor kezd a kvalifikációban.

Karácsony: Berki jó állapotban van

Karácsony István, a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) technikai bizottságának magyar tagja, a pénteken kezdődő londoni olimpia férfi talajversenyének főellenőre szerint Berki Krisztián jó állapotban várja a lólengést, amelyben aranyesélyesnek számít.

"A szerdai pódiumedzésen a helyemen, a talaj zsűriasztalnál ültem, és éppen mellettünk volt a lólengés. Persze, hogy félszemmel Krisztiánt és Hidvégi Videt figyeltem. Úgy láttam, mindketten jó állapotban vannak, és ahogy ilyenkor illik, jó benyomást keltettek a pontozókban" - mondta az MTI-nek Karácsony István. Hozzátette: ez az edzés nem létkérdés, az a lényeg, hogy mit nyújt a sportoló majd a versenyen.

 Hangsúlyozta: Berkinek változatlanul a hazai közönség előtt szereplő Louis Smith a legnagyobb ellenfele.

 "Berki egyértelműen szebb és elegánsabb gyakorlatra képes. Lehet, hogy egy részpontszámban jobb a brit tornász, de az összesített eredmény számít. Az pedig tévhit, hogy ilyenkor a pontozók a hazai versenyzőt segítenék: mindenki a gyakorlatot nézi, nem azt, hogy ki mutatja be. Az természetesen Smith-t feldobhatja, hogy sok ezren szurkolnak majd neki" - mondta Karácsony István.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!