Belföld

2012.10.13. 15:32

Időjárás: éjszaka több helyen várható még eső

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint éjszaka több helyen lehet eső, és vasárnap is felhős időre kell számítani, eső keleten valószínűbb.

MTI

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig

 Éjszaka mindenütt megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, több helyen valószínű eső, zápor. Vasárnap is sok lesz a felhő, a Dunántúlon vékonyodhat el a felhőzet, főként a középső és a keleti területeken várható eső, zápor. Többnyire mérsékelt lesz a változó irányú szél, csupán vasárnap a Dunántúlon élénkül meg a déli, délkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 12 és 17 fok között várható, de a Nyugat-Dunántúlon kissé melegebb is lehet.

Az időjárási helyzet Európában

A Fekete-tenger térsége, valamint a Pireneusi-félsziget időjárását anticiklonális hatások alakítják; többnyire kevés a felhő, a hőmérséklet csúcsértéke 20 fok feletti. A kontinens többi részén azonban ciklonok okoznak gyakran felhős, változékony időt. Az Urál előterében, a Skandináv-félszigeten a sok felhő mellett hideg is van, nagy területen 10 fok alatt marad a csúcshőmérséklet. A Brit-szigetektől Északnyugat-Európán, az Alpokon át egészen a Földközi-tenger nyugati medencéjéig frontrendszer húzódik, amely mentén többnyire erősen felhős az ég, szórványosan esik az eső, de a délnyugatról áramló enyhébb levegő hatására ennek ellenére nincs hideg; az északi részeken 15, a déli vidékeken 20 fok körüli a délutáni hőmérséklet. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé is egy-két fokkal enyhébb, de többnyire nedves levegő áramlik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!