Belföld

2013.08.11. 20:53

Ez a vonat már elment

A találgatás, célzások, sértődött vádaskodás – és a másik oldalon a pályázati feltételek nyilvánosságra hozatalának elmulasztása – után végre valami konkrétum és szakmaiság trafikmutyiügyben.

Peltzer Géza

Ugyan alkotmányossági kételyeket nem vet fel az ombudsman szerint a kiírás, de azért annyi mégiscsak kiderült, hogy a tisztességes eljáráshoz való jogot itt megsértették, ráadásul a kötelezően beadott üzleti tervek értékelési szempontrendszere sem volt eléggé világos.

Az ombudsman felhívta a gazdasági miniszter figyelmét arra, hogy a jövőben körültekintőbben járjanak el hasonló esetben – magyarul, ez a vonat mér elment.

Szerintem azt is tisztázni kellene, hogy vajon egyes pályázók tisztában voltak-e azzal, hogy a haszonrést a kezdetinél később magasabbra fogják emelni? A túl kicsi nyereség ugyanis alaposan leszűkíthette a kört, de a jól informáltak nyilván nem hátráltak meg a pluszinfó birtokában. De erről nem volt papír, így nem lehet vizsgálat tárgya.

Tény, hogy a dohányzó szülők számára meglehetősen megnehezítették a cigivásárlást, hiszen be nem vihetik a boltba a gyereket, de kint sem hagyhatják. Erre az ombudsman: a nemes cél érdekében a szülők is korlátozzák magukat: akkor vegyenek cigarettát, amikor nincs velük a gyerek. De még jobb, ha helyben el is szívják, nem viszik haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!