Belföld

2014.01.06. 15:40

A "pofátlan" jutalmakról

Emlékszünk még, hogy a jelenlegi kormány képviselői közül nem egy pofátlan jutalmakat emlegetett, amikor a korábbi liberális éra egyes vezetőinek, úgymond, jutalmazásáról volt szó.

Kozma Gábor

A kissé profán jelző azonban megállta a helyét, hiszen nem egy állami közalkalmazott, vagy tisztviselő több tízmilliós végkielégítést, vagy jutalmat vehetett fel. Elég, ha a BKV-féle kifizetésekre utalunk.

E "pofátlanság" azonban úgy tűnik, szívós. Nemrég az keltett nagy visszhangot, hogy több állami cég vezetője csaknem 20 milliós jutalmat vehetett fel. Egy olyan országban, ahol több millió ember él a létminimumon, több százezer pedig éhezik. A kedélyeket helyben az borzolta fel nemrég, hogy a szombathelyi önkormányzat közgyűlése jóváhagyta két, hatáskörébe tartozó cég vezetőjének milliós jutalmát. Az egyik csaknem 5 millió forintot vihetett haza.

Nos, a fentebb említett jelző itt is megállná helyét, de hiba lenne az illetőkön elverni a port. Mert nekik az előre aláírt szerződés szerint kijár ez az összeg. Tehát nem ők, hanem a kérdéses jogszabály alkotója volt a, már bocsánat, pofátlan. Egy alacsonyabb limittel elkerülhető lett volna a kínos ügy. Így előállhat az az abszurditás, hogy éppen az a jogalkotó kéri majd fel az illetőket a pénz visszafizetésre, aki nekik ezt juttatta...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!