Belföld

2014.08.13. 06:51

Megbírságolták a horgásztavak üzemeltetőit

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a nyári hónapokban Győr-Moson-Sopron és Vas megyében horgásztavak szolgáltatásait ellenőrizték. A vizsgálatok felében jogsértéseket tapasztaltak és kiszabtak 1,5 millió forint bírságot - közölte a Cséve Szabolcs százados, a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense.

Az állami horgászjeggyel és fogási naplóval rendelkező pénzügyőrök 13 esetben ellenőrizték a horgásztavak szolgáltatásait. Az ellenőrzések során 5 napijegy vásárlásakor nem kaptak nyugtát, vagy olyan bizonylatot adtak át, amely a jogszabályi követelményeknek nem felelt meg.

Az ellenőrzések kapcsán a pénzügyőrök igénybe vették az egyéb kapcsolódó szolgáltatásokat is. Szállást foglaltak, kerékpárt béreltek valamint étkeztek, azonban egyik szolgáltatásról sem kaptak nyugtát vagy számlát az ellenőrök.

A horgásztavak üzemeltetői összesen négy alkalmazott foglalkoztatásával kapcsolatos bejelentési kötelezettségüket is elmulasztották.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a jogsértések miatt több mint 1,5 millió forint mulasztási bírságot szabott ki - tette hozzá Cséve Szabolcs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!