Belföld

2016.10.21. 18:25

Kvótákról és betelepítésről pró és kontra

Bana Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője pénteken sajtótájékoztatón ismertette pártjuk kvótákkal és betelepítéssel kapcsolatos véleményét. Álláspontjuk szerint a népszavazás minden idők legdrágább közvélemény-kutatása volt, de világossá vált belőle, hogy a magyarok elutasítják a migráció minden fajtáját.

Vas Népe

Ebbe álláspontjuk szerint beleértendő a letelepedési kötvény is. Kedd délután került sor az Orbán Viktor és Vona Gábor közötti négyszemközti találkozóra, amelyet a Jobbik elnöke azért tartott fontosnak, hogy tisztázza: az alaptörvény-módosítás kizárja-e a letelepedési kötvénnyel hazánkba érkező „gazdag migránsokat” is, és nem csak a „szegény migránsokra” fog-e vonatkozni a betelepítés tiltása. A Jobbik elnöke a miniszterelnökkel folytatott négyszemközti találkozón kijelentette, hogy a letelepedési kötvény-biznisz megszüntetése esetén fogja a frakciója támogatni az indítványt. Bana Tibor is hangsúlyozta:  pártjuk mindenféle betelepítéstől szeretné megvédeni az országot, a „gazdag migránsoktól, terroristáktól” ugyanúgy, mint a „szegény migránsoktól, terroristáktól”. A Jobbik csak olyan módosítást tud támogatni, amely a betelepítés minden formáját elutasítja. A Jobbik szerint a Rogán Antal nevéhez köthető letelepedési kötvény-biznisz révén az elmúlt időszakban több idegent telepítettek Magyarországra, mint amennyit Juncker szeretne a kvóták segítségével. Ennek pedig többek között az a veszélye, hogy az országba olyan terroristák is érkezhetnek, akik komoly anyagi bázissal rendelkeznek, azaz akár terrorhálózat szervezésére is képesek lehetnek. Ezért ez a biznisz súlyos kiskapunak számít. A Jobbik fél évvel korábban már benyújtott egy alaptörvény-módosítást, amelyet a kormánypártok lesöpörtek, pedig abban a letelepedési kötvények által biztosított betelepítés is ki volt zárva.

A nemzeti ellenzéki párt életbevágónak tartja az alaptörvény-módosítást, de éppen ezért ragaszkodik ahhoz, hogy ne csak félmegoldás, hanem valódi biztosíték szülessen. Se Juncker, se Rogán Antal ne tudjon betelepíteni bevándorlókat, se ingyen, se pénzért. Ha a miniszterelnök másképp gondolkodik erről, akkor az alaptörvény-módosítás nem más, mint trükközés és szemfényvesztés, ami kiskaput biztosít a terrorizmusnak. A Jobbik határozott álláspontja szerint pénzért nem lehet kockára tenni Magyarország biztonságát.

Bana Tibor országgyűlési képviselő, a Jobbik körmendi választókerületi elnöke a javaslat parlamenti vitája során elmondott felszólalásában rávilágított: rendkívül álságos, hogy miközben a Fidesz a népszavazás sikeréről beszél, addig Körmenden továbbra is nyílt migránstábor működhet, vagyis az ott élők véleménye nem számít a kormánynak. A Jobbik továbbra is követeli a befogadóállomás azonnali bezárását, hiszen a körmendiek több alkalommal is kinyilvánították, hogy nem szeretnének bevándorlókat látni a városban. Az utóbbi időben valóban kevés migráns tartózkodott a településen, de meg kell akadályozni, hogy rosszabbra fordulhasson a helyzet, ezért szerintük haladéktalanul fel kell számolni a tábort.


„Bana Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón jelentette be, hogy hűséges pártkatonaként támogatja pártja álláspontját, és feltételhez köti a betelepítési kvóta elutasításának alaptörvényben történő rögzítését” – írják közleményükben a Fidesz és a Fidelitas körmendi szervezetei, amelyek tagjai szerint ezzel a lépésével a képviselő végérvényesen bebizonyította, hogy jobban érdekli a saját karrierje és a saját pártja sorsa, mint Magyarország és a magyar emberek jövője.
„Elszomorító a szentgotthárdi politikus pálfordulása az elmúlt hónapok hangzatos nyilatkozatai után. Ugyanakkor nem voltak kétségeink afelől, hogy, ha a pártérdek úgy kívánja, szembemegy a magyar nemzet érdekeivel, és a saját korábbi álláspontjával. A mai napon Bana Tibor és a Jobbik körmendi szervezete minden morális és erkölcsi felhatalmazását elvesztette, hogy véleményt nyilvánítson a körmendi ideiglenes befogadó tábor ügyében, korábbi témában tett megnyilatkozásaik pedig hiteltelenné váltak. Aki ugyanis bármilyen feltételhez köti a kötelező betelepítési kvóta elutasítását az egyértelműen a brüsszeli bürokraták keze alá játszik, és veszélyezteti az ország jövőjét és megmaradását. Véleményünk szerint ezzel a cselekedetével a képviselő elárulta azt a 3,2 millió, közte közel 5 ezer körmendi választópolgárt, aki az október 2-i népszavazáson nemet mondott a kötelező betelepítési kvótára. Magyarország jövője és sorsa nem lehet alku tárgya!” – áll közleményükben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!