Belföld

2017.06.01. 13:18

Melegrekorddal kezdődött a nyár - mutatjuk, hogyan folytatódik!

Már a meteorológiai nyár első óráiban melegrekord született - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a Facebook-oldalán.

Június 1-jén megdőlt a minimum-hőmérséklet fővárosi rekordja: Lágymányoson csupán 21,3 fokig süllyedt a hőmérséklet hajnalra. A korábbi rekord 20,9 fok volt, amelyet 1944-ben regisztráltak Istvánmezőn.

Az OMSZ honlapja szerint a gomoly- és fátyolfelhők mellett ma és holnap is sok napsütésre számíthatunk, de pénteken az ország északkeleti felén (kb. a Győr-Békéscsaba vonaltól északkeletre) inkább derült vagy legfeljebb gyengén fátyolfelhős lesz az ég. Ma a Dunántúl déli kétharmadán és a Dél-Alföldön, holnap már inkább csak a Dunántúl délnyugati részein fordulhat elő elszórtan zápor, néhol zivatar. Utóbbiakat lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék is kísérheti. Az északnyugati, északi szél ma napközben a főváros térségében és attól keletre még megerősödhet, egyébként éjszaka és pénteken már jellemzően mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban, tág határok, 6 és 17 fok között várható. A 10 fok alatti értékek az Északi-középhegység területén és az Észak-Alföldön fordulhatnak elő, a 15 fok fölöttiek pedig a városokban, a hegyekben és délnyugaton. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 27 és 31 fok között alakul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!