Borosta

2013.10.09. 10:24

A Plazmabeat új dallal borzolja a kedélyeket

A Plazmabeat produkció azzal a céllal indult el 2006-ban, hogy a múltba veszett szinti-pop stílus visszakerüljön a köztudatba. Megálmodója, Grag, vagyis Asbóth M. Gergő úgy gondolta, a kissé szomorkás énekdallamokat modern klubzenei környezetbe elhelyezve, érdekes képet alkothat.

Bajdó Bettina

A Plazmabeat ebben a felállásban 2010 novembere óta létezik, akkor Grag és Laczó Nikolett elhatározták: kompromisszummentes elektronikus zenélésbe kezdenek.

– A tavaly októberben megjelent Életkaleidoszkóp című albumunknak köszönhetően naponta csatlakoznak hozzánk a stílus régi és új rajongói – mondja Grag. – Az ingyenesen letölthető albumhoz videoklip is készült, a Lelkünk könyvei című dalból, amely mind hangzásban, mind képi világban is lényegesen eltér a mai megszokott trendektől. Azóta sem dőltünk hátra, hiszen máris egy új dallal, a Ráncokkal borzoljuk a kedélyeket, amelyhez klipet is készítettünk.

A dalt maga az élet ihlette, ahogy Grag fogalmaz: egy nap belenézett a tükörbe. A szám az idő és az élet múlásáról szól, olyan pillanatban íródott, amikor nagy változáson ment át az élete. Azt azonban hozzáteszi, a ráncok az arcunkon nem feltétlenül rosszat jelentenek, hiszen a bánat és fájdalom mellet ott van az öröm és jókedv is.

– A klipet egy lakótelepi panellakás nyolcadik emeletén forgattuk augusztus közepén, egy nagyon meleg napon – folytatja Grag. –. Az eredeti ötlet szerint egy fotóműteremhez hasonló közeget szerettünk volna felépíteni, ahol egy vászon előtt egy kanapén történtek volna az események. Ekkor jött az ötlet, hogy próbáljuk meg otthon felvenni. Nagyon jól éreztük magunkat, sokat nevettünk, annak ellenére, hogy komoly témájú dalról van szó. Aki ismer minket tudja, hogy a fotókon és klipben látható morcos külső mögött, két mindig mosolygó ember áll. Mindössze mi ketten és a kameraman volt jelen a forgatáson, azaz minden ami látszik, a saját kezünk munkája. Beleértve az öltöztetést, ruhákat, a díszletet, a sminkelést, a haj elkészítését és minden mást.

Fotó: Plazmabeat

A klip érdekességét az adja, hogy bár alapvetően egy fekete-fehér, egész pontosan szürkeárnyalatos klipről van szó, a piros színt egy kis utómunkával bent hagyták. Ahogy a Plazmabeatben minden mást, ezt is Grag és Niki közösen találták ki. Természetesen Riba Márió, a klip készítője is nagyban hozzájárult a végtermékhez. Annyit elárultak az új dalról, hogy jelenleg is folynak tárgyalások több zenei tv-csatornával, de egyelőre a számot a legnagyobb internetes videómegosztó portálon lehet meghallgatni. A munka nem áll meg, új albumot szeretnének megjelentetni tavasszal, s idén két fellépésük is van: az egyik egy legendás budapesti Depeche Mode Clubban lesz, a másik Szombathelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!