Bük

2013.05.10. 15:10

Átadták a műfüves labdarúgópályát Bükön

Bük - Aprólékosan megszervezett, látványos ünnepség keretében adták át pénteken Bükön a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásával elkészült műfüves labdarúgópályát.

Tóth Gábor

A nagyméretű, villanyvilágítással, lelátóval ellátott műfüves focipálya már közel fél éve elkészült. Ám az év eleji időjárási körülmények miatt kicsit csúsztatni kellett az ünnepélyes átadást. A beruházás 145 millió forintba került, amiből közel 45 milliós önrészt az önkormányzat vállalt magára  egyeztetve a helyi vállalkozásokkal, turisztikai szereplőkkel.

Mint azt Németh Sándor, Bük polgármestere, és Spielenberg Andre, a Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület elnöke is kiemelte: sokat várnak a beruházástól. A fürdőváros szolgáltatásai miatt eddig is népszerű volt a labdarúgócsapatok körében. Ezt a kínálatot bővíti most a műfüves pálya. A környékbeli, Vas megyei, továbbá a közeli osztrák csapatokon kívül már most komoly az érdeklődés a honi élvonalbeli gárdák részéről. De az ideális az lenne, ha a nemzetközi futballélet szereplői közül is egyre többen edzőtáboroznának itt a jövőben. A turisztikai szakemberek gőz-erővel dolgoznak a nemzetközi kapcsolatok megerősítésén, kibővítésén.

A pályaavatónak megadták a módját. A rendezvényen a Magyar Labdarúgó Szövetség is képviseltette magát, többek között a korábbi legendás labdarúgó, Mészöly Kálmán, MLSZ-nagykövetként vett részt vett az ünnepségen. De megjelent a megyei politikai elit, a sportvezetés is. A pályát Ferling György római katolikus pap, és  Simon Réka evangélikus lelkész áldotta meg. A nemzetiszín szalagot  Németh Sándor és Mészöly Kálmán mellett Básthy Tamás országgyűlési képviselő, és Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke vágta át. A pályát rögtön birtokukba vették a legkisebbek. A különböző utánpótláscsapatok egy villámtornán adhattak számot a tudásukról. Aztán következtek az öregfiúk (Haladás, Ferencváros, Bük)   korábbi legendás játékosok rúgták a labdát remek hangulatban, szép számú nézőközönség előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!