Bük

2016.10.06. 19:57

Szőlő, méz, kecskesajt - csak néhány finomság a büki termelői piac kínálatából

Bük - Péntek délutánonként hamisítatlan vásári hangulatban van részük mindazoknak, akik ellátogatnak a Bükfürdői Termelői Piacra.

Olvasó

Az egykori autóbusz-pályaudvar helyén, a helyi turisztikai egyesület szervezésében, hetente több mint 30 őstermelő és kézműves kínálja minőségi portékáját.

Jó hír, hogy nem kell korán kelni ahhoz, hogy friss finomságokhoz jussunk, hiszen idomulva a fürdővendégek igényeihez 16.00-20.00 óra között tartanak nyitva.

Az ősz beköszöntével több standon is feltűntek a zamatos szőlőfajták és a szezonális zöldségfélék, különféle mézek és lekvárok. Nagy slágernek számít a házi kecskesajt, amelyet többféle ízesítésben is megvásárolhatunk.

Emellett gazdag választékot találhatunk füstölt húsáruból, a sertés és mangalica finomságokat természetesen meg is kóstolhatják az érdeklődők.

Az őstermelők kínálata mellett nívós ajándéktárgyak, szőttesek, csodaszínes mézeskalács figurák is felbukkannak a pultokon.

A termelői piac időszakosan tart nyitva, eredetileg október első péntekén zárta volna be kapuit, azonban a termelők és a vásárlók közös kérésére a szervezők október 28-áig meghosszabbították a nyitvatartást.

A három „ráadás” vásár - a rövidülő nappalokat figyelembe véve - 15.00 – 18.00 óra között várja vásárlóit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!