Bulivan

2009.12.14. 16:14

Megpattant a Red Hot Chili Peppers gitárosa

Kilépett a Red Hot Chili Peppers együttesből John Frusciante, a gitáros. Az együttes most kezdi új lemezének előkészületeit. Helyét Josh Klinghoffer veszi át, aki már turnézott a Chillivel 2007-ben.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Egy amerikai internetes magazin értesülései szerint szakított zenésztársaival a Red Hot Chili Peppers gitárosa. A hírek szerint John Frusciante feladatai az a Josh Klinghoffer veszi át, aki korábban is turnézott már együtt a zenekarral.

A Red Hot Chili Peppers hosszabb kihagyást követően ezekben a hetekben akart nekikezdeni új lemeze előkészületi munkálatainak. Az egyeztető megbeszélésékre azonban a gitáros John Frusciante nem érkezett meg. A 39 éves zenész 1988-ban csatlakozott az öt évvel korábban alapított Red Hot Chili Peppers zenekarhoz, Hillel Slovak-tól vette át a gitáros szerepét. Első körben 1992-ig volt tagja a csapatnak, majd egyre sűrűsödő drogproblémái miatt távozni kényszerült. Akkor Dave Navarro lépett a helyére. Frusciante 1998-ban tért vissza az akkor már világhírű zenekarba.

A Red Hot Chili Peppers öt stúdiólemezt készített John-nal. Az első közös munkájuk az 1989-ben megjelent Mother’s Milk volt, ezt a Blood Sugar Sex Magik követte. Az 1998-as visszatérése után készítették a Californation-t, majd 2002-ben a By The Way-t, 2006-ban pedig a Stadium Arcadium-ot. Emellett szólistaként is jegyez tíz albumot.

Josh Klinghoffer nem idegen a Red Hot Chili Peppers rajongók számára, a zenész 2007-ben kisegítő turnégitárosként játszott már a zenekar koncertjein. Érdekes módon éppen John Fruscinante volt az, aki beajánlotta őt, miután több szólólemezén is dolgoztak már együtt. Klinghoffer játéka emellett többek között a Porno For Pyros-ból ismert Perry Farrell, Tricky, P.J. Harvey, a Neon Neon és a Gnarls Barkley dalaiban is hallható volt.

John Frusciante egyik ismert dala 2004-ből, a The Past Recedes:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!