Bulivan

2010.01.28. 13:26

A Hammerfall is fellép a Metalfest-en

A május 21. és 23. között megrendezésre kerülő három napos monstre heavy metal fesztivál, a Metalfest Open Air két újabb fellépőjének kilétére derült fény. Az előzetes hírek után már biztosra vehető, hogy ismét eljön Magyarországra a stílus egyik legismertebb zenekara, a svéd Hammerfall, valamint Franciaország egyik vezető formációja, a Nightmare is.

Gyuricza Ferenc

A hazánkban számos alkalommal megfordult Hammerfall az egyik főzenekara lesz a Csillebércen tartandó rendezvénynek. Az öttagú csapatnak nagyon fontos szerepe van abban, hogy a kilencvenes évek végén a tradicionális heavy metal műfaja ismét népszerű lett, s a zenekar azóta a stílus egyik legismertebb képviselőjévé nőtte ki magát. A fellépők pontos listájáról ugyan mg nincs végleges információ, annyit azonban a közreműködők névsora alapján sejteni lehet, hogy a korábban már bejelentett Nevermore mellett a Hammerfall lesz a másik főzenekar.

Ugyancsak fellép a fesztiválon a Nighmare, amelyet Franciaország egyik legjobb heavy metal formációjának tartanak. A korábban már közzétett szereplők névsorában a Sonata Arctica, a Finntroll, a Korpiklaani, a Death Angel, a Deicide, a Deathstars, a Marduk, a Sabaton, a Vader, az Eluveitie, a Brainstrom, a Varg, a Leaves’ Eyes, a Legion Of The Damned, a Decapitated, valamint magyar részről a Kalapács, a Nevergreen, az I Divine és a Vale Of Tears szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!