Bulivan

2010.02.10. 07:25

Kevesebb eladott albumért jár az aranylemez

Változtatott a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége az arany-és platinalemez szabályzaton, ez évtől már kevesebb eladott példányszám után is kiérdemelhetik az elismerést a hazai zenei szakma képviselői. Aranylemez ötezer, platina pedig tízezer értékesített példány után adható.

Gyuricza Ferenc

Nemzetközi albumból már elég háromezernek elfogynia a bearanyozódáshoz, platina pedig ennek a duplájáért jár. Komolyzene kategóriában az arany státuszhoz ezerötszáz lemez kell, míg platinát háromezerét adnak majd.

A Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége a változtatást a zeneipar átalakulásával indokolta. A fogyasztói szokások gyökeres változása miatt a hagyományos hanghordozók jelentősége drasztikusan visszaesett, az iparág egyre inkább a digitális értékesítés formái felé mozdul el. A minősítésnek tehát mindig az adott mezőnyhöz kell alkalmazkodnia, hiszen a célja az, hogy a versenytársakkal való összehasonlítást tükrözze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!