Bulivan

2010.03.17. 18:26

Az Amon Amarth a Metalfesten

A skandináv death-metal egyik legismertebb és legjobb zenekara, a svéd Amon Amarth is fellép a májusban megrendezésre kerülő Metalfest Open Air-en. A legjelentősebb hazai heavy metal fesztivál szervezőivel eddig mintegy harminc külföldi zenekar állapodott meg.

Gyuricza Ferenc

Az Amon Amarth az utóbbi években Európa egyik vezető heavy metal zenekarává vált. A szerződés megkötését azonban nemcsak ez indokolta, hanem az is, hogy a szervezőkhöz érkezett visszajelzésekben és a különböző internetes fórumokon a rajongók a svéd zenekar fellépését követelték.

Az Amon Amarth 1988-ban Stockholm egy elővárosában alakult Scum néven, majd a Gyűrűk ura című regényben található Végzet hegye után nevét Amon Amarth-ra változtatta. A csapat dallamos death-metal zenéjéhez az északi mitológiával, a kereszténység előtti viking világgal foglalkozó szöveg társul. A svéd kvintett sosem tartozott a divatos zenekarok közé, de ázsiójuk lemezről lemezre emelkedett. Amikor 2006-ban megszületett a With Oden On Our Side című hatodik albumuk, minden korábbinál erősebb és változatosabb dalokkal, már főzenekarként játszhattak fesztiválokon és turnékon. A zenekar a látványra is ügyelt, a színpadképet egy viking hajó pontos másával és akciódús csatajelenetekkel tarkították. Legutóbbi lemezük, a 2008-as Twilight Of The Thunder God az eddigi legsikeresebb anyaguk lett, amit a nagy zenekari kedvenc, a Slayer előtt is bemutathattak Európa-szerte. Az északi tematikájú heavy metal mesterművön olyan vendégek szerepeltek, mint Lars-Göran Petrov, az Entombed frontembere, Roope Latvala, a Children Of Bodom gitárosa, vagy az Apocalyptica tagjai. A lemez megjelenése óta megállás nélkül turnézó Amon Amarth decemberben még Kínába is eljutott. A budapesti fellépésre egy amerikai turné után érkeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!