Bulivan

2010.07.14. 12:35

Szeptember közepén jelenik meg a Linkin Park új albuma

Thousand Suns címmel még ez évben megjelenteti új albumát a Linkin Park. A zenekar a boltokba kerülés dátumát is közzétette, eszerint szeptember 14-től lesz érdemes a kiadványt keresni. Az albumot a kislemezre kimásolt The Catalyst című dal fogja népszerűsíteni augusztus 2-tól.

Gyuricza Ferenc

Mindezt saját weboldalán jelentette be a zenekar, ahol többek között az is olvasható, hogy a Thousand Suns című album producere újra Rick Rubin lesz. A világhírű szakember már a zenekar 2007-es, Minutes To Midnight című albumán is együtt dolgozott a Linkin Park tagjaival.

Az album megjelenése kapcsán a zenekar egy speciális lehetőséget is kínál rajongói számára, az első kislemezdalnak kiválasztott The Catalyst részleteit bárki letöltheti a csapat weboldaláról, s ezekből a hangmintákból összerakhatja saját verzióját. A Linkin Park a visszaküldött remix-ek alapján választja ki a nyertest, akinek neve felkerül az új album borítójára, illetve jelen lehet az egyik dal felvételeinél is.

- Az, hogy a rajongóink velünk játszhatnak, a legjobb módja annak, hogy megmutassuk, mennyire hálásak vagyunk nekik - mondja Mike Shinoda, a Linkin Park énekese. - Mi sem tudjuk előre, hogy mi sül ki ebből az egészből, de pont emiatt izgalmas. A rajongóink kreativitásából és támogatásából eddig is rengeteg energiát nyertünk, biztos vagyok benne, hogy most is valami nagyon klassz dolog fog születni.

Az új album megjelenése után a Linkin Park Európában fog turnézni. A koncertsorozat október 20-án kezdődik Berlinben, s november 11-én, Londonban ér véget. Hazánkhoz legközelebb az ausztriai Linz városában lépnek fel október 23-án. A csapat a koncertekre korábban sosem látott vizuális technológiát ígér, valamint azt is, hogy az új album dalai mellett a régi nagy slágereket is műsorra tűzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!