Bulivan

2010.08.07. 05:26

Klipforgatáson sérült meg a Sonic Syndicate basszusgitárosa

Az augusztus végén megjelenő új album, a We Rule The Night egyik dalához, a Turn It Up című számhoz forgatott videoklipet a modern metal zenét játszó svéd Sonic Syndicate. Az egyik jelenetnél azonban a basszusgitáros Karin Axelsson olyan súlyos sérülést szenvedett, ami kétségessé teszi a következő koncertek megtartását is.

Gyuricza Ferenc

A zenekar által kiadott sajtóközlemény szerint éppen olyan jelenetet forgattak, amikor egy fiatal lány a Sonic Syndicate tagjait éppen egy gitárral mészárolja le. A mozdulatokat előre begyakorolták, ennek ellenére a basszusgitárost sikerült véletlenül fejbe csapni, méghozzá olyan erővel, hogy nemcsak a bőre repedt fel, de zúzódásokat és súlyos agyrázkódást is szenvedett.

- Ezek a részek jelentették volna a videoklip csúcspontját, úgyhogy mindenképpen le akartam őket fotózni - mondta a gitáros Roger Sjunnesson, aki mobiltelefonjával készített képet az éppen a földön fekvő, vérben úszó zenésztársáról. - Így örökítettem meg Karin legyilkolását is. Annyira élethűnek tűnt az alakítása, hogy majdnem meg is tapsoltuk, de hamar kiderült, hogy valóban kapott egy komoly ütést. Eléggé ledöbbentünk, s meg is ijedtünk. Karin nagyon lassan mozgott, és mindenhol vérfoltokat láttunk, nemcsak művért, hanem a sajátját is. Szerencsére nem szenvedett maradandó károsodást, s reméljük, hogy hamarosan újra jól érzi majd magát.

 

 

A zenekar jelenleg azon gondolkodik, hogy Karin Axelsson egészsége érdekében lemondja a vasárnapra esedékes fellépését, ám a végleges döntést még nem hozták meg. Azt azonban bejelentették, hogy a Turn It Up klipje az eredeti terveknek megfelelően szeptember végén kerül bemutatásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!