Bulivan

2011.01.20. 11:09

Új énekesével jön Budapestre az Accept

Budapesten is bemutatja új énekesét a legismertebb német heavy metal zenekarok közé tartozó Accept. A legendás hírű zenekar 2010-ben jelentette meg új albumát, a Blood Of The Nations című nagylemezt, amelyen az amerikai Mark Tornillo szerepelt.

Gyuricza Ferenc

Az album a tavalyi év egyik legjobb kiadványa volt, így nem meglepő, hogy a legendás hírű zenekar nemcsak 2010-ben adott koncerteket, de idén is folytatja a turnézást. Ennek jegyében év elején Európa országaiban, köztük hazánkban is színpadra lépnek. A budapesti koncertre február 2-án kerül sor. A rendezvény helyszíne eredetileg a Diesel Club lett volna, ám a felfokozott érdeklődés miatt inkább a nagyobb befogadóképességű Club 202-re esett a szervezők választása.
Az eredetileg 1968-ban még Band X néven alakult Accept a heavy metal stílusának egyik legismertebb zenekara, ám igazi népszerűsége csak 1979-80 táján kezdett kibontakozni, s ekkor jelentek meg első albumaik is, amelyek egészen új színt eredményeztek a németországi rockzenei színtéren. Az együttest az énekes Udo Dirkschneider alapította, aki először 1987-ig volt tagja a formációnak, majd öt évnyi külön zenélést követően 1992-ben visszatért, s még öt évet dolgozott együtt társaival. Az Accept ezt követően hivatalosan fel is oszlott, majd 2005-ben egy turné erejéig összeállt, ekkor a Sziget közönsége is láthatta őket.
A zenekar legismertebb felállásában Udo Dirkschneider mellett Wolf Hoffmann és Herman Frank gitárosok, Peter Baltes basszusgitáros és Stefan Schwarzmann dobos szerepelt. Utóbbi négy zenész most is tagja a zenekarnak, ám az énekes posztján a TT Quick amerikai énekese, Mark Tornillo szerepel.

 

 

 

Az Accept számos nagylemezt jelentetett meg pályafutása során, de egészen 2010-ig csupán egy olyan stúdióalbum került forgalomba, amelyen nem Udo Dirkschneider volt az énekes. A tavaly megjelent Blood Of The Nations így a második olyan kiadvány, amelyhez az alapító énekesnek már nem volt köze. A Blood Of The Nations című nagylemezt amúgy mind a közönség, mind a kritikusok kedvező fogadtatásban részesítették, számos szaklap 2010 egyik legjobb heavy metal kiadványának nevezte.

A jelenlegi turné előzenekara az a Steelwing, amely az új évtizedben a tradicionális heavy metal stílusában az egyik legfontosabb feltörekvő csapatának számít. A svéd zenekar egy nemzetközi tehetségkutató megnyerésével hívta fel magára a figyelmet, majd egy kiváló albummal bizonyították, hogy nem véletlenül nyerték el a közönség bizalmát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!