Bulivan

2013.02.27. 11:48

Kockázatos szöktetés

Végre egy olyan film, mely közben az ember gondolatai nem másutt járnak. S a közel két óra után az az érzés marad bennünk, hogy ezt néznénk még.

Bajdó Bettina

Az Argo-akció véleményem szerint méltán érdemelte meg a legjobb filmért járó Oscart. A történet 1979-ben játszódik, amikor Irán forrong. A Sah elmenekül, az utcákon hatalmas tömeg. November 4-én a feltüzelt tömeg megostromolja az Egyesült Államok teheráni követségét, és túszul ejti az ott dolgozó 52 amerikai diplomatát: az ő sorsuk, hosszú raboskodásuk és a megmentésükre szervezett katonai akció sokáig megtöltötte a világ újságjainak címlapjait.

De valamiről senki nem beszél. A követség feldúlása során hat amerikainak sikerül megszöknie, és elrejtőznie. Ám ők is és az otthoniak is tudják: csupán napok, esetleg órák kérdése, hogy a nyomukra akadjanak, és talán végezzenek velük. Az ellenséges, paranoid országban reménytelen a helyzetük. A CIA egy beszivárgási szakértője, Tony Mendez (Ben Affleck) előáll egy mentőakció tervével. A terv kockázatos és végrehajthatatlan. Olyan lehetetlen, hogy csak egy filmben vállalkoznának rá.

A megtörtént eseményeken alapuló, feszült, fordulatos, és hiteles film rendező-főszereplője Ben Affleck, producere George Clooney.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!