Bulvár

2009.10.24. 06:01

Fábry Sándor vezényelte a szombathelyi szimfonikusokat

A Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója korábban meghívta Fábry Sándort, hogy vezényelje az együttes szilveszteri koncertjét. A népszerű humorista csütörtökön délelőtt próbált a zenekarral. A karmesteri szerepet nagyon élvezte a showman, a zenészek igazán jól szórakoztak.

Merklin Tímea

- Kezdjétek el, de rám ne számítsatok!  - intett be a Savaria Szimfonikus Zenekarnak Fábry Sándor  csütörtök délelőtt, miközben azt a szituációt próbálta, milyen lenne, ha ő vezényelné valamely koncertet, például a szilveszterit.

A karmesteri szerepet láthatólag nagyon élvezte, de rutinosan a saját műfajává alakította a zenekari próbát: kedélyesen szövegelt a pulpitusra helyezett széken ücsörögve, a zenészek igazán jól szórakoztak, és időnként játszottak egy-egy zeneszámot.

Valóságos show-műsor kerekedett, amiben ilyen mondatokkal nevettette meg a zenekart, hogy Nem is hallok, nem is látok, kottát olvasni meg pláne nem tudok.

A zenészek persze segítőkészek voltak, hiszen maguktól is tudnak játszani. Fábry integethetett érzésből, a zenészek biztosították róla: majd szólnak, ha vége van a műnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!