Bulvár

2009.10.19. 09:53

Környezetvédelmi szexkedvezmény az örömtanyán

Környezetvédelmi szexkedvezményt nyújt áraiból egy bordélyház Németországban: a biciklis és a tömegközlekedést igénybe vevő vendégek részesülnek benne.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Igazolásként elég egy biciklilakatkulcs vagy vonaljegy - persze csakis a közelben megálló közlekedési eszközökre "passzoló". Aki gyalog kutyagol a bordélyba - teheti bármily messziről -, tejes árat fizet, mivel a bordély szerint lehetetlen bizonyítani, hogy nem kocsival érkezett.

Hogy miért nem merül fel slusszkulcsmotozás - az örömlányok könnyedén elvégezhetnék -, arra nem tért ki az AP amerikai hírügynökség. 

A berlini örömtanya olyan központi helyen fekszik, ahol egyébként is nagyon nehéz parkolni, ami újabb érv a kerékpárhasználat mellett. Ráadásul a gazdasági válság miatt megcsappant az ügyfélkör is. 

Az alkalmankénti 5 eurós (1350 forintos) kedvezménnyel a bordély máris élénkített látogatottságán. A tulajdonos, Thomes Götz azért arra is kitért a sajtónak, hogy az újítással a környezet védelme szintén célja a Vágyház nevű örömtanyának.  A kedvezmény bő 7 százaléknyi, mivel nélküle 70 euróba kerül 45 percnyi szex.

A bordélyok forgalma nem csupán azért esett vissza, mert sokan már nemigen tudják megfizetni, hanem mert kevesebb üzletember érkezik Berlinbe tárgyalásra és konferenciára, márpedig ők számottevő ügyfélkör.

Németországban legális a szexipar, mintegy 450 ezer örömlányt foglalkoztat, közülük 10 ezer Berlinben fekszik neki a munkának. A prostituáltak ugyanúgy adóznak, mint más dolgozók, és ugyanazok a társadalombiztosítási jogok illetik meg őket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!