Bulvár

2012.01.25. 07:15

Madarat tolláról, rablót sírjáról?

Nagy-Britannia - Virágborítású pénzautomatát helyeztek koszorú gyanánt egy fegyveres rabló sírjára családtagjai és barátai Nagy-Britanniában az elhunyt "munkásságának" megfelelőn.

MTI

Került a nyughelyre postahivatal cégére is, ugyancsak virágos díszben, mivel a halott - életében - postákat is kirabolt bandájával. Legkevesebb 1 millió fontot zsákmányolt rablásai során. 29 éves volt, amikor pár hete felakasztva találtak rá börtöncellájában. Rablásaiért 12 év börtönre ítélték még 2006-ban, de 5 év után kiengedték. 11 nappal később azonban ismét rács mögé került, mert megsértette az előírásokat, amelyek fejében szabadon engedték.

Rablásai kárvallottainak nagyon nem tetszik a bűnöző sírja körüli felhajtás.

"Bűntetteinek dicsőítése gyalázat!" - idézett a The Sun című brit lap egy bolti eladót, aki átélte a banda egy rablását. "Az addig rendben van, hogy leróják kegyeletüket, de ez már-már a felmagasztalása annak, hogy milyen jó bűnöző volt" - dohogott a lapnak egy kocsmai pincérnő.

A kocsma mellől - is - elragadott egy bankjegykiadó automatát a férfi hat fős bandája, amely lőfegyverekkel, baseball-ütőkkel felfegyverkezve rabolt ki tucatnyi postát és boltot Kelet-Angliában halálra rémítve eladókat és vevőket. Teljes bűnlajstromuk: 32 fegyveres rablás, 67 pénzautomata-lopás, 42 betörés, 126 járműlopás. A betörések szó szerintiek: a lopott járművekkel valósággal berobbantak a kirakaton át boltokba.

A bűnöző halálának körülményeit - hogy valóban öngyilkos lett-e - még vizsgálják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!