Bulvár

2012.05.09. 12:42

Iszlamisták Lady Gaga ellen buzdítanak

Több tízezernyi ember részvételével akar tiltakozást szervezni egy iszlamista szervezet Indonéziában, a világ legnépesebb muzulmán államában Lady Gaga koncertje ellen. A melegek ikonjának tartott popcsillagot "sátáninak" nevezte a csoport.

MTI/AFP

Az iszlám védőit tömörítő front ismert arról, hogy erőszakos cselekményeket hajt végre bárok és masszázsszalonok ellen. A csoport szerdán harangozta be, hogy harmincezer tüntetőt hív az ország fővárosába, Jakartába június 3-ra, a trash díva koncertjének napjára, hogy megakadályozza a sátáninak kikiáltott énekesnő fellépését.

A csoport feje szerint Lady Gaga vulgáris műfajt képvisel, ruhái szemérmetlenek és túl szexik, rombolják a gyerekek erkölcsiségét. A híresség "nagyon veszélyes" - mondta Salim Alatas.

Az ulémák tanácsa - Indonézia legmagasabb vallási testülete - már bírálta Lady Gaga látogatását. A tanács vezetője felszólította az énekesnőt, hogy tartsa tiszteletben Indonézia kultúráját és hagyományait. "Az emberek többsége muzulmán errefelé, nem tudjuk tolerálni a szexi ruhákat és előadásokat" - fogalmazott.

A lakosság ugyanakkor kedvet kapott a koncerthez, amelyre alig két hét alatt 40 ezer jegy kelt el. Indonézia 240 millió lakosának többsége ugyanis valóban muzulmán, de a vallás mérsékelt irányzatát követi.

Az amerikai popcsillag április 27-én Szöulban kezdte meg világkörüli turnéját, amely Ázsiában a Fülöp-szigeteket, Hongkongot, Japánt is érinti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!