Bulvár

2012.06.02. 17:13

Robert Pattinson folyton szexel a filmvásznon

Több valósághű szexjelenetet és egy prosztatavizsgálatot is bevállalt Robert Pattinson David Cronenberg kultrendező kedvéért. Az ifjú színész nem jön zavarba az intim jelenetektől, amikre egyre többször kérik fel a rendezők. Legfeljebb, ha épp felvétel közben esik le róla a „szeméremtapasz.”

A neves kortárs amerikai író, Don DeLillo apokaliptikus regénye alapján készült Cosmopolisban Robert Pattinson egymilliárdos tőzsdeguru playboyt alakít, aki hófehér limuzinban tölti az életét.

- Három napra bezártak a limuzinba, hogy megtapasztalhassam, hogyan él a karakterem. Fullasztó volt, leizzadtam, elaludtam, úgy kellett felrázni a forgatáshoz. Az volt a legnehezebb jelenet, mikor a testőrömmel szeretkeztem, mert közben beszélgetnünk kellett. A másik, amelyre a nézők sem lehetnek felkészülve, mikor prosztatavizsgálatot végez rajtam az orvosom. Előtte David odajött hozzám, és azt mondta, közeli felvételt szeretne, alulnézetből, hogy minden jól látszódjon. Akkor azt mondtam, bármit megteszek neki, később azonban odamentem hozzá, és bevallottam, hogy erre képtelen vagyok. Szerencsére megértett - mesélte nevetve a francia Metro újságnak.

Bár a legnagyobb zenecsatorna nézői háromszor is megszavazták a legjobb filmes csók díjára az Alkonyatért, nem lenne meglepve, ha ezek után a legjobb filmes prosztatavizsgálatért is kapna elismerést.

A globális pénzpiac összeomlását vizionáló regény bár a gazdasági válság előtt íródott, számos jelenete most vált igazán aktuálissá.

- Eleinte nem úgy tekintettem a Cosmopolisra, mint a valóság lenyomatára. Hátborzongató volt, hogy akkor filmeztük az utcai zavargásokat, mikor a Wall Street megszállására buzdító mozgalom elindult. Idő közben a médiamágnás Rupert Murdoch is kapott a képébe egy krémes pitét, akárcsak a filmbeli, sokak által gyűlölt karakterem. Ez a regény olyan, mint egy vers: időtlen. Egyetértek azzal, amit a pénz virtuális jellegéről állít, semmi sem változna, ha a dollárt felcserélnék döglött patkányokkal - mondta Pattinson.

A 26 éves színészt megválasztották már az első számú álompasinak, a legjobban öltözött sztárnak, és a világon a legtöbb nő vele randevúzna. Már dokumentumfilm is készült az őt övező mániákus rajongásról, Robsessed címmel. Mégis idegenkedik saját népszerűségétől.

- A fotókon, posztereken mintha nem is magamat látnám. Olyan érzés, mintha a testemen kívül léteznék. A legfrusztrálóbb az, hogy az emberek nem is engem szeretnek vagy utálnak. Az érzéseiknek köze sincs hozzám - panaszkodott a francia Liberation magazinnak.

Tinédzserként azonban még úgy gondolta, a divat világában szeretne érvényesülni. Ám modellkarrierje hamar véget ért: szerinte az volt a gond, hogy hamar túl férfias lett a megjelenése.

- Rendkívül elegáns és inspiráló, a mai férfi igazi esszenciája - méltatta őt Domenico Dolce és Stefano Gabbana, a két neves olasz tervező.

Akár a vörös szőnyegen vonul öltönyben és a védjegyévé vált extravékony nyakkendőben, akár farmerban és kinyúlt pólóban fotózzák, sugárzik belőle a lazaság, az önbizalom és a (szó szerint) fésületlen, lázadó egyéniség. Ez a típus pedig mindig is népszerű volt a hölgyek körében – gondoljunk csak James Deanre vagy Johnny Deppre.

A rajongóktól Pattinson leginkább a hallását félti.

- A lesifotósokhoz hozzá lehet szokni. Azért időnként megkérdezném tőlük, miért választották ezt a foglalkozást, hiszen mindenki utálja őket. Mégis boldognak tűnnek, hogy végre tönkretehetik valakinek a napját - mondta Pattinson.

Ha lesifotóst épp nem is lát, paranoiássá teszik a mobiltelefonok.

- Mikor a legutóbb betértem egy étterembe, és észrevettem egy mobiltelefonozó pasast, dühösen odarohantam hozzá, hogy mutassa meg, lefényképezett-e. Majdnem kidobtam az ablakon a telefonját, aztán kiderült, azt sem tudta, ki vagyok. Roppant kínos volt - mesélte.

Mióta egyre több szexjelenetet bíznak rá, egyre jobban becsüli a pornószínészeket.

- Ilyenkor mindig van rajtam egy tapasz, amely eltakarja az intim részeket. Az Emlékezz rám forgatásán nem tudtam jól felragasztani, épp a felvétel közben esett le rólam. Abban a pillanatban ráeszméltem, hogy a teljes stáb a fenekembe bámul. Miattuk éreztem kínosan magam - idézte őt a The Sun brit napilap.

A Salvador Dalí és Federico Garcia Lorca szenvedélyes viszonyáról szóló „Lorca és Dali” forgatásán sem az zavarta, hogy egy másik férfival bújik ágyba.

- Mivel Javier Beltrán és én is heterók vagyunk, komolytalan volt a szituáció. Csakhogy körbeállt minket egy tucat spanyol szerelő, egy szavukat sem értettem, azt sem tudtam, min vihognak.

Az Alkonyat forgatásán valódi érzelmek is ébredtek benne a filmbéli szerelmét alakító Kristen Stewart iránt. A szerelem híre nem hogy letörte volna a rajongókat, sokkal inkább a legenda életre kelését látták benne. Budapesten még csak kéz a kézben láttuk őket sétálni - mikor Pattinson a Maupassant- regényből készült Bel Ami című kosztümös drámát forgatta itt 2010 tavaszán -, ám a novemberre várt ötödik Alkonyat-részben már több közös ágyjelenetet is vállaltak.

- A helyzet annyira bizarr, hogy már-már vicces. Elvesztik az eszüket, állandóan egymásnak akarnak esni - árulta el a minap a Toronto.com-nak.

Bár az előző részben is voltak forrójelenetek, ezeket utóbb meg kellett vágni a korhatár-besorolás miatt. A rajongók újra reménykedhetnek, hátha ezúttal többet láthatnak a sztárpáros hálószobatitkaiból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!