Bulvár

2015.01.19. 14:20

Bennfentes extra - Akiknek a zenéből soha nem elég

Ezen a héten a Bartók Teremben és a Weöres Sándor Színházban járt a Bennfentes stábja.

Szendi Péter

Egy határszéli csendes kisváros

LASSÚSÁG A Kötelező olvasmány sorozat moderátora, az ismert és népszerű televíziós és író, Lévai Balázs figyelmesen olvasgatta a Weöres Sándor Színház műsorát. Segítője nem akárki volt, hiszen Edvin Henrietta a társulat tagjaként műhelytitkokat is elárult a műsorvezetőnek. A színésznő az Én és a kisöcsém című operettről is beszélt, de közös ismerősök is szóba kerültek. Lévai Balázs kifejezetten szeret a városunkba utazni, itt lelassul az idő, csendes a környezet, kisebbek a távolságok.

Mester és tanítvány


ISKOLA Ezen a héten a Bartók Teremben és a Weöres Sándor Színházban járt a Bennfentes stábja. Dragomán György Máglya című regényének bemutatóján fényképeztük le Lipovits Gyuláné dr.-t, akivel arról is beszélgettünk, hogy egy időben az író feleségét, Szabó T. Annát is tanította. A Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola tanára szívesen jár könyvbemutatókra, nemcsak a szakma iránti elköteleződés miatt.

Tollforgatók sorozat


PORTRÉ A Weöres Sándor Színház Krúdy Klubjában találkoztunk Stekovics Gáspár, képzőművésszel és Kertész Péter, színművésszel, akik csendesen kávéztak a helyiségben. A színész A hülyéje című előadásban játszik, így sok időt tölt a városban. Gáspár csodás íróportréi a falakról figyeltek közben. Tudható, hogy a művész Dragomán Györgyről is készített néhány képet.

Az előadó személyisége is fontos

VARÁZSOS Dr. Stánitz Éva, megyei tisztifőorvos szerepelt már a Bennfentes rovatban. Emlékeztem rá, hogy nyáron egy szabadtéri hangverseny alkalmával találkoztunk. Akkor épp az operákról és operettekről beszéltünk, most azonban az előadó személye volt a legnagyobb vonzerő.

Tartalmas szórakozás


SOKOLDALÚ Dr. Spitz János és felesége, dr. Spitz Jánosné rendszeresen járnak koncertre. A bíró úrról sokan tudják, hogy nagyon szereti a zenét és eredendően magyar-történelem szakos tanárnak készült. Bár más hivatást választott magának, a művészetek iránti szenvedélye azóta is tart.

Akiknek a zenéből soha nem elég


ZENÉSZEK Lakner-Bognár András és Lakner-Bognár Nóra mindketten zenészek. Nóri tanít a Paragvári Általános Iskolában, kántorizál az Evangélikus Egyházközség istentiszteletein és vezeti a Vox Savariae Énekegyüttest, András is kiváló orgonista. Azt mondják, nem hagynának ki egy olyan koncertet, ahol Vásáry Tamás ül a zongoránál. Nemcsak mert nagy művésznek, de mert csodálatos embernek is tartják a karmestert.

Kis esti zene mindenkinek

HANGVERSENY A Schubert-koncert előtt váltottunk szót dr. Puskás Tivadar polgármester úrral, ki feleségével, dr. Mikó Katalinnal érkezett a Bartók Terembe. A város vezetőjének a rengeteg rendezvény és hivatalos program mellett csak ritkán van ideje pihenésre, de egy koncert mindig jó alkalom egy kis kikapcsolódásra.

Szép dalok szerzője

MUZSIKA Zöld Anna, a BPW Hungária Kft. szervezetfejlesztési vezetője gyakori vendége a szimfonikusok koncertjeinek. Ezen az estén is nagyon várta a Schubert-darabokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!