Bulvár

2016.01.20. 13:25

4 ok, amiért Vasnak köze van a Saul fiához – és miért nézzük meg most?

Szombathely – Jó azt hinni, hogy közünk van hozzá, hogy a mi könnyeink, a mi érdeklődésünk, sőt: a „mi fiunk” is hozzátesz valamit Nemes Jeles László filmjéhez.

Ölbei Lívia

1. Nézzük meg azért, hogy tovább dagadhasson a lokálpatrióta büszkeség: Zányi Tamás, a Saul fia Cannes-ban külön is díjazott hangmérnöke itt diplomázott a szombathelyi főiskolán, történelem  és ének-zene szakon. Lám: a Saul fia egészen különös hangkulisszái mögött szombathelyi tapasztalatok bújnak meg. Zányi Tamás a Nyugat királynője szoknyája alól bújt ki, és indult el a világhódító úton.

2. Nézzük meg azért, mert itt a nyugati végeken kicsit sznobok vagyunk, ami egyáltalán nem jelent nagy veszélyt: egy Cannes-i nagydíjas,  Golden Globe-díjas, Oscar-jelölt (stb., stb.) filmet nincs mese: egyszerűen látni kell.

3. Nézzük meg azért, hogy (ha elsőre nem ment) most tényleg fölfedezzük a filmben   Jeles Andrást, Nemes Jeles László édesapját, aki igenis átsuhan a színen – mert muszáj, hogy így történjen.  Ahogy talán az sem véletlen, hogy apa és fia éppen itt, Szombathelyen futott össze a díszbemutatón.

4. Nézzük meg azért, hogy ne válhassunk szörnyeteggé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!